Jer ljubav je sve što trebam od tebe…

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, a koji se obilježava 3. prosinca, te Dana otvorenih vrata, večeras je u organizaciji Centra Nova nada Tomislavgrad upriličena izvrsna Božićna priredba ove odgojno – obrazovne ustanove koja skrbi o djeci s većim poteškoćama u razvoju.

U prepunoj  kinodvorani KIC-a posjetitelji su uživali u prigodnome blagdanskome i zabavnome programu koji je otpočeo filmom u kojem smo mogli posvjedočiti o velikome trudu ali isto tako ljubavi koju djelatnici Centra ulažu kako bi djeca kroz samostalni i skupni rad, kroz igru i učenje, stekla razvijala potrebite vještine za svakodnevni život. U tome imaju stručnu pomoć (psihologa, logopeda, radnoga terapeuta, fizioterapeuta, edukacijskoga rehabilitatora…) Pojedina djeca vještine stječu i kroz praktični samostalni rad kako u Centru tako i u drugim tomislavgradskim ustanovama (Dječjem vrtiću Tomislavgrad i Staračkom domu Tomislavgrad).

Na početku programa sve nazočne pozdravila je ravnateljica Centra gospođa Anđelka Buljan, zaželjevši dobrodošlicu svima. Program su vodile psiholog Silvija Jurčević i Anđela Krajina, polaznica Centra.

Program je nastavljen igrokazom te veselim i razigranim glazbenim nastupima djece, a u pojedinim pjesmama pridružila im se i Franjevačka mladež Tomislavgrad uz pratnju na gitari njihovoga voditelja fra Nikole Jurišića.

Svi njihovi nastupi kao i zajedničko božićno čestitanje ispraćeni su uistinu velikim i gromoglasnim pljeskom publike koja je novčanim prilogom sudjelovala i u kupovini rukotvorina djece iz Centra te na taj način podržala rad ove ustanove.

Dodajmo da Centar djeluje 12 godina, redovno ga pohađa 20-ak djece a povremeno još njih 50-ak s područja cijele Hercegbosanske županije.

Z.S./Tomislavcity