Bojnik Ivan Grgić, sin Joze i Lorete iz Seonice, općina Tomislavgrad, dobitnik Plakete Grada Vukovara za najboljega polaznika 27. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile Blagu Zadru, odlučio je pripadajući novčani dio u vrijednosti od 5000 kuna donirati obitelji Varga iz Vukovara.

Riječ je o sredstvima koja Grgiću pripadaju uz ovo gradsko priznanje. Inače, obitelj Varga broji pet članova – otac hrvatski ratni vojni invalid, majka njegovateljica te dvojica sinova i petogodišnja kćerkica koja je rođena s polovicom srca.

– Ovo je tradicija da se novčana nagrada uručuje nekoj od vukovarskih obitelji od polaznika Zapovjedno-stožerne škole Blago Zadro koja nosi ime po heroju obrane Vukovara. Ovo nije samo moja gesta i moj dar nego je to dar svih polaznika Zapovjedno-stožerne škole Blago Zadro – rekao je Grgić.

Ovom prilikom Franjo Varga zahvalio je bojniku Grgiću na donaciji, kao i Gradu Vukovaru na pomoći. Kazao je kako je nekada i sam bio pripadnik vojne policije te da je umirovljen 2002. godine.

– Kada imaš troje djece, od kojih su dvoje školarci, svaka kuna dobro dođe tako da novac nije teško potrošiti, a posebno ne u vrijeme blagdana. Skromna su i dobra djeca. Od ovoga novca gledat ćemo djeci priuštiti neko zadovoljstvo – rekao je Varga.

Vecernji.hr/Omolje.com/Tomislavcity