Osim zimskog turizma brojne su mogućnosti Parka prirode za razvoj ljetnog, rekreativnog, vjerskog i zdravstvenog turizma. Pogledajte reportažu BHRT o Blidinju kao Parku prirode i turističko-zdravstvenoj oazi.

Smještajni kapaciteti kao i ski lift su spremni za novu zimsku sezonu, dolaskom snijega očekuju se i prvi skijaši.

Imamo 14 soba, 35 kreveta ali ono što obilježava i što će obilježiti ovaj prostor odnosno zgradu je dvorana za seminare, dvorana za Via Dinaricu, planinare koji idu od Slovenije do Albanije. Na internetu je sve opisano, da mogu tu oprati svoje rublje, ostaviti hranu u frižider, odspavati, dobiti kavu, rekao je direktor Parka prirode Blidinje Zdravko Kutle.

Općini Posušje pripada Masna luka i tamošnja Crkva sv. Ilije i samostan na koje su posebno ponosni i koji privlače sve više vjernika koji žele duhovnu obnovu u samoći i miru.

Htjeli smo da ta kuća bude otvorena i za druge tako da se to i događa zadnjih godina, kuća je napravljena 2015. godine. Od tada, a osobito u zadnje vrijeme, dolaze ljudi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih mjesta Europe na svoje duhovne obnove, provedu tu par dana u molitvi u programu, rekao je fra Josip Vlašić, kapelan Polja i voditelj Franjevačke kuće molitve Masna luka.

To sve je, da iskreno kažem u povojima, još to nije dovoljno iskorišteno. Na prostoru naše općine još nismo uspostavili turističku zajednicu, ako Bog da idemo sa njenim osnivanjem u sljedećoj godini, u ovoj godini možda predvidjeti neka sredstva za to, kazao je u reportaži načelnik Općine Posušje Ante Begić.

Blidinje.NET/BHRT