„Oni dolaze…“ već puno puta se začulo na frekvencijama Radija Tomislavgrad i svi već znaju da je proglašena Opća opasnost. No to nije sve – dolaskom imate priliku uključiti svoja osjetila kroz Sajam domaćih proizvoda, nastup Tomislavgradskih mažoretkinja, bendova kao što su Afrodita i Krivi smjer te tamburaški sastav Zadnja želja. Tu su i nastupi župnih zborova, KUD-ova, orkestara i ansambala te kroz još puno spomena vrijednih sadržaja. Advent u Tomislavgradu u organizaciji je KIC-a i Općine Tomislavgrad, kao glavnog pokrovitelja, prvi je ovakav događaj u našem gradu. Organizatori ističu da im je ovo pilot-projekt i da u početku nisu bili ni svjesni koliko posla ih čeka. Na projektu radi sedam vanjskih suradnika, koji su ujedno voditelji Škole mjuzikla i glume, na čelu s ravnateljicom KIC-a Danijelom Papić.

 

Projekt je osmišljen kao događaj u trajanju od četiri dana, od 19. do 22. prosinca, a svaki dan je zaseban i ima svoj program koji imate priliku vidjeti na plakatu priloženom u ovom članku. Također, nastojano je da se sadržajno ispune zahtjevi svih dobnih skupina. Za najmlađe će, primjerice, biti organizirane Helen Doron radionice, na čelu s voditeljicom Josipom Perković, i likovne radionice, na čelu s Antom Braovcem. Radionice su osmišljene tako da se djeca u njima mogu sama zabavljati, bez prisustva roditelja, koji imaju priliku obilaziti štandove duvanjskih OPG-ovaca ili samo slušati glazbu i piti svoje piće. Neki od proizvoda koji će biti izloženi na štandovima su vino, rakija, sirevi i drugi domaći proizvodi naših lokalnih obrtnika. Još od 22. rujna teku pripreme za advent koje podrazumijevaju kontaktiranje bendova i dogovori za koncerte, a u zadnjih mjesec dana čišćenje i kićenje prostora, pravljenje štandova, lijepljenje plakata, dijeljenje promotivnih materijala…

Organizatori zahvaljuju svim sponzorima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji programa i bez kojih čitav program ne bi bilo moguće ni organizirati, a naše čitatelje pozivaju da se pridruže na prostoru iza Brodomerkura i pronađu neki sadržaj za sebe.

Čarobni Advent u Tomislavgradu nešto je što ove godine ne smijete propustiti. Sviđa vam se? Mi smo oduševljeni…😊❤

Objavljuje Jurčević Ilija u Ponedjeljak, 16. prosinca 2019.

Dođite uvjeriti se je li ovaj događaj u našem gradu vrijedan tolikog neumornog truda. Možda u početku teksta jest najavljena Opća opasnost, no nema nikakve opasnosti da ćete se dosađivati na Adventu u Tomislavgradu.

Tomislavcity