Foto: Screenshot/PROTV

Tijekom proteklih gotovo mjesec dana, mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanski biskup Petar Palić pastoralno je pohodio župe Duvanjskoga dekanata. Počevši od 28. veljače kada je biskup pohodio župe: Vinicu, Rašeljke, Grabovicu, Prisoje, Roško Polje, Bukovicu, Seonicu, Kongoru, Šujicu i Tomislavgrad gdje će biskup boraviti do subote 25. ožujka.

Tijekom ovoga pastoralnog posjeta biskup je prošao župe Duvanjskog dekanata uzduž i poprijeko, upoznao se sa stanjem u župama, ali i upoznao i čuo mnoge probleme i dileme samih župljana.

Pastoralni posjet izazvao je i jake emocije i kod samog biskupa koji je na tiskovnoj konferenciji prigodom završetka redovitog zasjedanja Biskupske konferencije u Mostaru izjavio kako je “zadnjih dana u posjetu duvanjskom kraju gdje sam se osvjedočio da doista ima nade”.

Biskupov posjet Župi Duvno počeo je danas sastankom s ravnateljima osnovnih škola, zatim krizmanicima i njihovim roditeljima, a večeras i sa župnim zborovima.

Sutra će biskup posjetiti Ustanovu “Nova nada”, Humanitarnu udrugu “Kap ljubavi”, posjetiti općinskog načelnika, Starački dom, filijalne crkve u Kovačima, Stipanićima i na Širokovcu, predvoditi Put križa i sv. misu u crkvi u Tomislavgradu, te se susresti s Framom i FSR-om.

Za subotu je predviđen susret s ministrantima i malim zborom. Biskup će u subotu predslaviti i sv. misu u 10:30 sati, te se poslije susresti sa časnim sestrama franjevkama, fratrima i sestrama milosrdnicama.

A što je biskup rekao po dolasku u Tomislavgrad možete pogledati u prilogu PROTV-a.

 

Tomislavcity