Slaven Bilić će iduće sezone ponovno biti dio Premiershipa. Bivši hrvatski izbornik prije nekoliko dana je odveo WBA u elitni razred engleskog nogometa i sad se zasluženo odmara na hrvatskoj obali.

Tamo su ga pronašli njemački novinari kojima je dao intervju. Kolege sa Sport 1 zanimalo je što Bilić misli o burnim reakcijama koje je izazvao Manuel Neuer koji je u Dalmaciji pjevao Thompsonovu pjesmu ‘Lijepa li si’, piše Index.hr.

“Poznata mi je cijela situacija i nažalost novinari su napravili preveliku stvar od toga. Manuel je veliki ljubitelj Hrvatske i voli doći kod nas. Lijepa li si je tipična pjesma o hrvatskim ljepotama i nema ništa desno u noj. To je pjesma o lijepoj zemlji, ništa više i ništa manje. Nije službena himna, ali je himna naše reprezentacije”, objasnio je Bilić koji je zatim pričao o plasmanu u Premiership:

“Sretan sam jer sam napravio dobar posao i doprinio uspjehu kluba. Učinio sam igrače i navijače sretnima. Financijska injekcija koja slijedi ulaskom u Premierligu donijet će dodatnu stabilnost u klub, a to znači i sigurne poslove za sve naše zaposlenike. To je posebno važno u ovom periodu koronavirusa i zbog toga sam posebno sretan. Svaka liga je teška, ali Premierliga je poput Hollywooda. Poznajem ligu i igrao sam tamo za West Ham i Everton. Uživao sam trenirajući West Ham. Veselim se što budućnost donosi. Moja momčad i ja smo spremni”, rekao je Bilić.

Uslijedilo je pitanje u Jurgenu Kloppu i Liverpoolu.

“Klopp je nevjerojatan. Jedan je od najboljih i sada je konačno donio Liverpoolu titulu prvaka Engleske. Način na koji je razvio momčad je fantastična. Ima karizmu i inteligenciju. Protiv koga god igrali, kladim se na Liverpool. Samo zbog Jurgena Kloppa. Sve što radi ima glavu i rep. Njegova cijela karijera je nešto što je nenadmašno. Posjeduje talent, humor i istovremeno je čovjek. To je predivno. Puno traži od igrača, ali im i puno toga dopušta i zato ga vole. Najteži je posao pronaći balans u svemu tome, a on je to doktorirao”, smatra Bilić kojeg su za kraj razgovora zamolili da usporedi igru WBA i Redsa:

“Nismo mi prvaci. Liverpool igra na višoj razini od nas. Svi žele igrati poput Liverpoola i svi pokušavaju kopirati ono što oni rade. Ono što bih volio da imam u svojoj momčadi, a što Liverpool posjeduje, energija je s kojom igraju svaku utakmicu. Svaku utakmicu igraju kao da je posljednja. To je sve zahvaljujući Jurgenu Kloppu”, zaključio je Bilić.