Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, donio je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta kapitalnih ulaganja – Rekonstrukcija i opremanje objekta za diplomatsko-konzularno predstavništvo Bosne i Hercegovine u Beču.

Procijenjena ukupna vrijednost projekta je 2,1 milijun maraka, priopćeno je u utorak iz Vijeća ministara. Projekt, čija je realizacija planirana u razdoblju 2020 – 2022. godine, bit će financiran iz sredstava uplaćenih na osnovu Odluke o pokretanju prodaje objekata diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ za koju ne postoji zainteresiranost nijedne države nasljednice bivše SFRJ.

Objekt, koji se nalazi u rezidencijalnom dijelu 17. bečkog okruga, izgrađen je 1868. godine, a Bosni i Hercegovini je pripao u postupku sukcesije bivše SFRJ i sastoji se od podruma, prizemlja, jednog kata i potkrovlja, ukupne neto površine 415,67 m2, na zemljišnoj parceli veličine 3.715 M2.

Na parceli se nalazi i pomoćni objekt površine 98,44 m2 koji je adaptiran i u dobrom stanju, stoji u priopćenju Vijeća ministara.

Bild.ba