Jedan od najvažnijih biciklističkih događaja u Hercegovini – Blidinje BIKE Festival u 2020. godini  kreće naprijed u novo uzbudljivo poglavlje. Blidinje BIKE Festival trodnevni je događaj koji se održava u parku prirode Blidinje, a koji je ove godine svojom odličnom organizacijom privukao veliku pozornost, a ocjene su bile više nego izvrsne, navodi se u PR priopćenju.

Događaj ”XCM Herzegovina” koji se održava u sklopu ovog Festivala biciklizma zamišljen je kao profesionalna utrka koja se već petu godinu organizira u Hercegovini, a od ove godine svoje mjesto je našla u i kalendaru međunarodne biciklističke federacije – UCI.

Utrka XCM Herzegovina se održava u nedjelju, a privlači jako velik broj profesionalnih biciklista iz više od 10 zemalja.

Iz udruge HerzegovinaBike kažu, kako ne sumnjaju da će u  2020. godini broj sudionika biti znatno veći – kako se utrka i ove godine nalazi u UCI kalendaru, a istu će u idućoj godini pratiti i nekoliko stranih medija.

”Prije svega, festival je našao svoje mjesto u UCI kalendaru, a zatim smo ga proširili na tri dana održavanja, što je doista privuklo veliku pozornost zainteresiranih medija, kao i samih sudionika događaja. Konstantna promocija na službenoj stranici događaja, društvenim mrežama i medijskim partnerima privukla je preko 300 izravnih sudionika događaja i preko 1.000 gostiju koji su vikend odlučili provesti na Blidinju”, kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Dani prije profesionalne utrke zamišljeni su kao rekreativni događaji, gdje su organizatori u petak održali prezentaciju projekta i druženje za sve prijatelje u ”Hajdučkim vrletima” na Blidinju, dok je subota rezervirana za događaj “Stazom ‘Ajduka”. Zapravo radi se o rekreativnoj biciklijadi koja je uključivala profesionalne vodiče koji su svoje goste proveli nekim od najljepših predjela Blidinja, te im prezentirali ovaj park prirode u najljepšem svijetlu, navode organizatori u medijskom priopćenju.

”Ponosni smo na doprinos koji smo dali kroz naše partnerstvo, pomažući aktivnim turistima i profesionalcima širom zemlje da posjete park prirode Blidinje i uživaju u onome što ova lokacija ima za ponuditi. Nadamo se kako ćemo i u narednoj godini privući jako velik broj sudionika i dovesti velike svjetske vozače da se natječu na stazama Blidinja i sa sobom ponesu svijetu prekrasnu sliku Blidinja”, rekla je Marija Vukoja, direktorica udruge ‘Visit Blidinje’.

Organizatori su kazali, kako vjeruju – da ova najava otvara vrata mnogim kompanijama da se uključe u ovu pozitivnu akciju i predstave svoje tvrtke kroz partnerstvo sa organizatorima ”Blidinje BIKE Festival” događaja.

PR/Bljesak.info