Čestitka Vlade HBŽ-a:

Povodom nastupajućeg Kurban Bajrama, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin s ministrima u Vladi uputio je čestitku svim vjernicima islamske vjere sa željom da ovaj blagdan provedete u miru, sreći i blagostanju, zajedno sa svojim obiteljima i najbližima, a u skladu s tradicijom međusobnog uvažavanja i poštovanja.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Čestitka načelnika Općine Tomislavgrad, Ivana Buntića i predsjednika Općinskoga vijeća, Ilije Papića: 

U povodu proslave Kurban bajrama vjernicima islamske vjeroispovijesti, našim cijenjenim sugrađanima, upućujemo najiskrenije čestitke. Želimo da ovaj veliki blagdan proslavite u zdravlju, zadovoljstvu i miru, okruženi svojom obitelji i prijateljima.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Preporodova čestitka:

Povodom nastupajućeg KURBAN BAJRAMA (utorak, 20.7.2021.g.), članovi ovog Društva  i Kulturni poslanici, svim građanima islamske vjeroispovijesti s područja HBŽ/K-na upućuje najiskrenije čestitke.

Kurban znači blizinu u vjerskom smislu, to znači želju vjernicima  da se u svojoj pokornosti približi ALLAHU Uzvišenom na način žrtve u korist i na dobro sebi i drugome.

Draga braćo i sestre,

U ovom velikom danu KURBAN-BAJRAMA pozivamo vas da žrtvujemo sebičnost, zavist, pohlepu, laž, klevetu, sumnju i međusobno nepovjerenje kako bi se približili jedni drugima u zajedništvu vjere i ljubavi, da nam ALLAH dadne mnogo sabura, pameti i mudrosti. Da budemo i ostanemo jedinstveni i snažni na putu dobra i napretka.

Braćo i sestre,

Neka nam i ovaj Bajram krasi lijepa riječ. Neka je od srca pružena ruka za obnavljanje prekinutih veza sa rodbinom, prijateljima i susjedima, darujmo i onoga koji nas je naljutio, pružimo oprost i onom koji ti je nepravdu učinio.

Posebno želimo Bajram čestitati, prognanim, bolesnim i nemoćnim sa dovom Stvoritelju Uzvišenom da im bude na pomoći! Svima Vama od srca želimo: ŠERIF BAJRAM MUBAREK OLSUN!    (OPĆINSKI ODBOR BiH „PREPOROD“, TOMISLAVGRAD)

Čestitka ministra Momčila Bajića:

Download (PDF, Unknown)