Antonija Čerkez je mlada pjevačica anđeoskoga glasa koju mnogi u Hercegovini nazivaju nasljednicom Doris Dragović. Rođena je u Širokom Brijegu. Počela je pjevati od ranoga djetinjstva, a već pet godina nastupa s grupom Stari zvonik. S njima je snimila autorsku pjesmu „Nevolja“.

Antoniji je popularnost počela rasti kada je na svom Instagram profilu, na kojem ima više od 60.000 pratitelja, počela objavljivati covere od različitih izvođača. Nedavno je obradila pjesmu „Sve što imam i nemam“ i za nju snimila spot. Video je izazvao mnogo pozitivnih reakcija i pohvala Antonijinom raskošnom vokalu.

– Video je nastao sasvim spontano, uopće nisam planirala snimiti spot, za sve je zaslužan moj prijatelj Toni Grberić koji je zadužen za audio, montiranje i postavljanje videa na Youtube kanalu govori nam Antonija i dodaje da je htjela snimiti višu razinu od prethodnoga covera za pjesmu Toše Proeskog „Žao mi je“.

Antonija je obradila nekoliko pjesama različitih glazbenika poput Nine Badrić, Magazina, Maje Šuput, Donne Ares i time je pokazala da se odlično snalazi u brojnim glazbenim žanrovima.

– Volim pjesme Doris Dragović, jako mi je draga pjevačica i imam sreću da mi je raspon glasa jednak njenom – kroz smijeh ističe ova mlada hercegovačka pjevačica. Priznaje da se privatno voli odmaknuti od glazbene svakodnevnice slušajući house i techno ritmove.

Antonija je odrasla u glazbenoj obitelji.

– Mama i tata su “igrali na kartu” da nas četvero djece glazbeno obrazuju pa imam sreću da sam pohađala glazbenu školu i naučila svirati klavir.

Prije nekoliko godina došao je do izražaja njen talent pa je istovremeno dobila ponudu od nekoliko glazbenih skupina. Odabrala je Stari zvonik i kako kaže, to joj je bila najpametnija odluka u životu.

Stari Zvonik često nastupa po svadbama i klupskim gažama.

– Popularnost nam je počela rasti kada sam obavila nekoliko obrada na svom Instagram profilu. Instagram mi je puno pomagao u pjevačkom usponu, upoznaje nas Antonija kojoj broj pratitelja na Instagramu raste svakodnevno.

Unatoč popularnosti, atraktivnome izgledu i brojnim suradnjama, Antonija sebe ne doživljava Instagram-influencericom. Na profilu redovito objavljuje snimke svojih nastupa, a među njima nalazi se i duet s Petrom Grašom. Naime, Antonija je na otvorenju kluba Cube imala priliku s poznatim pjevačem otpjevati pjesmu „Baklje ivanjske“.

– I to se dogodilo spontano, najavila sam njegov nastup i on me zamolio da otpjevamo taj duet koji za mene ima sentimentalno značenje – prisjetila se Antonija. Sada joj je cilj završiti studij informatike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Ružica Ljubičić/Tomislavcity