Dragi prijatelji, za ovaj moj osvrt na prozivanje mene kao vijećnika iskoristio sam naziv Škorine pjesme Tko to moje ime doziva.

Jedan od onih kojega spominjem nosi lijepo naše hrvatsko ime. Ime u svem ovom što dotični zakuhava po društvenim mrežama ne pristaje mu.

Ovih dana pojedini moji Rožani nasjedoše na priču onih kojih se tek deklaratvno prikazuju kao Rožani, a ja te iste ne doživljavam kao Rožane. Ti isti koji mene koji sam ostao u Rošku Polju s ovo malo dragih ljudi, a digli su sidro iz Roška Polja, sada prljavim spletkama upiru prstom na moju malenkost stoga što nisam podržao njihov amandman prilikom donošenja Proračuna za 2018. godinu. Amandman se odnosio na cestu u Roškom Polju od Vojkovića do Krnjina i to u iznosu od 30. 000,00 KM, a taj iznos je po njihovom trebalo “skinuti”- uzeti od planiranih 100.000,00 KM za cestu Crvenice – Mesihovina.

U svemu ovom što mi zločesti predlagači spočitavaju, a i oni isti, kako čujem koji lajkaju i pridružuju im  se, samo je istina da sam bio protiv njihovoga amandmana jer dobro poznajem pozadinu svega što se krije iza toga. Protiv sam bio jer sam na samom počeku sjednice OV-a, kroz točku Dnevnog reda Vijećnička pitanja,ukazao načelniku na katastrofalno stanje dionice puta od Radoša do Hambara – do Orlovića strane. Pri tom sam načelnika pozvao da to svakako moramo riješiti i da nikakva sanacija tu više ne pomaže osim presvlačenje novim asfaltom. Mora da su predlagači amandmana za to vrijeme sjedili na ušima! Osobno držim da im je cilj kroz ovakvo svoje nastupanje, koje je krajnje jadno i žalosno, blatiti, upirati prstom i huškati narod, u prvom redu moje drage Rožane kako protiv mene tako i onih koji su skupa sa mnom, od načelnika gospodina Ivana Vukadina i mojih kolega vijećnika i naših koalicijskih partnera koji godinama vodimo računa o svim potrebama, kako Roška Polja tako i cijele naše općine sukladno financijskim mogućnostima.

Bio sam protiv njihovoga amandmana držeći da će spomenuta dionica puta, ako Bog da, biti riješena bez njih, kao što smo kroz sve protekle godine kao općinska vlast rješili niz problema od vodoopskrbe, različitih subvencija poput javne rasvjete, rekonstrukcije krovišta mjesnoga doma i da ne nabrajam mnogih drugih stvari. Ta ista gospoda prelazi preko planiranih 100,000,00 KM u Proračunu za ovu godinu i to 70,000,00 KM za rekonstrukciju ceste Bukovica -Roško Polje (Vranbaba) i 30,000,00 KM za izgradnju ŠRC-a kod škole u Roškom Polju. Načelniku sam osobno zahvalio i to ne jednom na tom i na kraju i podržao tako predloženi Proračun. Predlagači amandmana odmah su se kako čujem po društvenim mrežama počeli nabacivati svim i svačim kako na mene tako i na moje stranačke kolege nazivajući nas ološima. Ne zamjeram im, jer oni ne znaju drugačije – treba ih razumjeti jer je ovo izborna godina. Ti isti bi trebali znati, a imaju već dovoljno iskustva, da se izbori ne dobivaju tako. Ti isti prilikom izglasavanja su bili suzdržani prilikom izglasavanja Proračuna Općine Tomuslavgrad za 2018. godinu, znači bili su suzdržani, a time bi se moglo reći i protiv 100,000,00 KM za Roško Polje.

Hrvoje Orlović novopridošli vijećnik to prešućuje i upućuje otrovne strelice protiv Ante Đikića koji se ne želi potencirati koliko i što je sve učinio i čini za Roško Polje, naravno sa svojim stranačkim kolegama i svima onima koji nas godinama podržavaju i omogućuju nam evo godinama da to možemo. Osobno Hrvoja Orlovića ne doživljavam kao vijećnika Roška Polja jer taj isti držim da ama baš ničim nije doprinio za bar malo dobra u Roškom Polju. Klevetanje, huškanje i pokazivanjem prstom u nekoga i neke, i to bez razloga, metode su iz ne tako davnoga vremena kada su nedužni ljudi proživljavali i doživljavali ono najgore, a nažalost i plaćali životom.

Povremeni dolasci u tvoje i moje Orloviće, gospodine Hrvoje, ne daju ti nikako za pravo da unosiš razdor među ovo malo nas koji smo ostali u Roškom Polju i hvala Bogu živimo kako živimo. Hvala tebi i svim onim tobožnjim “dušobrižnicima” koji gledaju sve uokolo crno i nevaljalo u ovom našem kraju. Bilo bi bolje da nas poštedite i na takav  način iskazujete “brigu” za nas.  I na kraju da ne zaboravim spomenuti da sam glasao protiv vašeg amandmana i zbog toga što su navedeni iznos htijeli uzeti iz drugog ekonomskog koda u kojeg sam već spomenuo. Gospoda je zaboravila da su planirana sredstva u iznosu od 100,000.00KM za cestu Crvenice -Mesihovina namjenska i to od strane HBŽ-a i da se ne mogu koristiti u bilo što drugo osim za navedeno. Zar i drugima ne treba živjeti?

Imao bih još puno toga reći, a ja sam jedan od onih koji želi biti izravan i to “pravo u oči”, a nikako iza leđa i na način kao vi gospodo koji ste pokrenuli ovo prosipanje magle koju su neki već prihvatili ne čujući drugu stranu.

Znam da ćete nakon ovoga mog osvrta i dalje nastaviti s ovakvim objedama, a ja nakon ovoga kratkog osvrta ne želim odgovarati po društvenim mrežama jer je takav način meni stran. Ja sam naučio raditi i doprinositi kako svom Roškom Polju tako i široj našoj zajednici. Sveti Franjo je rekao: “Ne živjeti samo sebi nego koristiti i drugima.”  Uz ovaj tekst prilažem i nekoliko slika da podsjetim sve one koji mnoge dobre stvari brzo zaboravljaju i stavljaju se na stranu koja kleveće i napada bez argumenata.

Ante Đikić

 

Više fotografija u galeriji.