Proteklu subotu na televizijskim ekranima Duvnjaci, ali i svi ostali, imali su priliku vidjeti nastup Ana Marije Ćavarušić iz Prisoja u glazbeno natjecateljskom showu RTL-a “Zvijezde-ljetni hit”.  To nam je bio sasvim dovoljan povod za kratak intervju s našom Ana Marijom, učenicom 4. razreda Gimnazije Marka Marulića. Moramo naglasiti da Ana Maria nije mogla previše otkrivati o samome showu, snimanju i daljnjem tijeku.

Ana Maria, kako si se odlučila prijaviti na „Zvijezde-ljetni hit“?

Odlučila sam se prijaviti jer sam htjela iskusiti nešto novo i zaista mi je drago što sam to učinila. Drago mi je zbog toga sto sam dobila priliku vidjeti kako sve to zapravo izgleda.

Nastupila si s ljetnim hitom pjevačice Camile Cabello i Young Thuga “Havana”. Zašto baš ta pjesma?

Kao što sam već rekla na showu, “Havana” je pjesma koju sam pjevušila cijelo ljeto, ali ne samo ja, mogli ste je tijekom ljeta čuti u brojnim kafićima, na moru, shopping centrima, radiju…Smatrala sam kako bi mi ona najviše odgovarala, jer su od nas tražili da pjevamo ljetni hit.

Vjerojatno su se dojmovi slegli nakon prvoga nastupa, pa kako ti ocjenjuješ komentare žirija koje si dobila?

Prihvaćam i kritike i pohvale. Drago mi je kad mi netko pokaže gdje sam pogriješila, tako idući put mogu paziti da opet ne pogriješim.

Koji ti je od članova žirija najdraži?

Najdraži član žirija mi je Petar Grašo. Jako volim slušati njegove pjesme, ima specifičan glas i zrači mi nekom pozitivom.

Kakva su pravila ovoga showa, tko može pobijediti?

Sigurna sam da su svi primjetili kako su ove godine pravila drugačija. Ovo je prva godina showa pod “novim” imenom i formatom. Gledatelji su prethodnih godina imali priliku gledati RTL zvijezde. Pobjednik ove sezone bi, kao što su oni rekli, trebao biti drugačiji po nečemu. Ali naravno nitko ne zna po čemu osim žirija.

Ljubav prema glazbi se razvila od malih nogu? Bavi li se još tko u tvojoj obitelji glazbom?

Htjela bih prije svega napomenuti kako moj otac nije harmonikaš, to je njihova greška. Ali da, moja ljubav prema glazbi razvila se još od malih nogu i idalje se razvija i raste, a nasljedila sam je od djeda koji je kao i ja volio glazbu.

Planovi nakon završetka srednjoškolskoga obrazovanja?

Nakon srednjoškolskog obrazovanja htjela bih otići na studij u Hrvatsku (voljela bih upisati turizam), a što se tiče glazbe mislim da ću zasada pjevati samo za sebe. No, tko zna, možda se jednoga dana odlučim i za pravu glazbenu karijeru.

Jelena Perković/Tomislavcity

Foto: Privatni album