“Kad narastem – bit ću televizor”, bila prije nešto godina neka glupa reklama koja se, kakve li slučajnosti, stalno vrtila na TV-u.
Nisam baš načistu ‘što je pjesnik time htio reći’, tek više je nego očito da ga je, unatoč bombastičnoj reklami, do nogu potukao mali mobitel.
Pa – reko’ – možda ne bi bilo zgorega da Hrvati u BiH snime reklamu ‘kad narastem – bit ću Komšić’.
Tko zna… možda se pojavi kakav njegov avatar koji će ga hametice potući bijući većim Hrvatom od njega.
Teško ti to…
“Ako nešto izgleda kao patka, glasa se kao patka, gega se kao patka…, vrlo je vjerojatno da je riječ o patki”, logičnom duhovitošću zakčljučuje netko kome su možda, isto kao i Hrvatima u BiH, četiri puta birali istog zastupnika koji, po spomenutoj logici, svakako neće zastupati njegove interese, kao ni Komšić njihove.
Zašto se, dakle, uporno izdaje za Hrvata, kad se ne glasa kao Hrvat, ne ponaša se kao Hrvat, niti daje ikakve znakove “hrvatstva”, čudit će se logičari.
Eee… to vam je novo-normalna logika, ljudi!
Logika u kojoj ne vrijede argumenti, nego mogućnost ustrajavanja usprkos njih.
Taj vrli predstavnik, naime, znade kako stoji spram Hrvata i hrvatstva. Novo-normalni svijet ne uzima mu za zlo što se – u jeku žestoke transrodne histerije – ne osjeća Hrvatom.
Pa, tko će mu zamjerit?
Ako se biologijom zadani muškarac može ne osjećati tako, tko će tamo nekom Hrvatu zabraniti da se ne osjeća Hrvatom?
Ni prvi, ni zadnji.
Uvijek je bilo i bit će transvestita na svim područjima života, pa gdje neće u politici za koju je s pravom skovan onaj pogrdni naziv koji “fenomen Komšić” svestrano opravdava.
Bar nešto od njegova političarenja!
Ako mene pitaš – čovjek se ima pravo osjećati kako god želi, pa bila to i spomenuta patka, uz uvjet da oni kojih se tiče imaju pravo takvima uskratiti pravo da zastupaju njihovo pravo i interese, iz vrlo jednostavnog razloga – što nisu patke, niti se takvima osjećaju.
Ništa osobno.
Bože ti njemu zdravlje, samo nek već jednom skonta da Hrvati u BiH hoće nekoga tko jest Hrvat i osjeća se Hrvatom – s naglaskom na ovo posljednje na koje se, u zadnje vrijeme, iznimno pazi, napose među transrodnom populacijom kojoj, s obzirom na nacionalnost, i sam pripada.
Nada Beljan/Tomislavcity