Koncertom popularnoga splitskog benda TBF u nedjelju je počeo ovogodišnji Zimski grad Mostar – “Winterville by Coca-Cola”.

Uoči koncerta kojim je započeo Advent u Mostaru, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić službeno je proglasio otvorenim Zimski grad.

Winterwille je blagdansko vrijeme koje želimo iskoristiti da sve Mostarcedovedemo u središnji dio grada jer nam je cilj reurbanizacija. Cilj nam je da se građani uistinu lijepo osjećaju, da imaju kulturne programe, da se mogu počastiti, porazgovarati. To je prije svega cilj jer smo mi grad koji je ušao u drugi krug za Europsku prijestolnicu kulture 2024. Vjerujem da je Europa prepoznala da Mostar to može, a mi želimo s našim sugrađanima dokazati da je to uistinu tako i da će to biti najbolja ponuda prema Europi i prema svima onima koji žele i turistički da dođu vidjeti Mostar u ovo vrijeme, izjavio je novinarima gradonačelnik Bešlić uoči otvaranja.

Izrazivši zadovoljstvo održavanjem Zimskog grada, Semir Temim, iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, kazao je kako su sadržaji ono štoprivlači turiste te kako nema sumnje da će ovaj događaj privuči još veći broj turista u Mostar.

Zimski će se grad do 7. siječnja 2019. održavati na Šetnici Nikole Šubića Zrinjskog, gdje je postavljen niz adventskih kućica s različitim ponudama za sve ljubitelje blagdanskog ozračja i dobre zabave. Vrata Zimskog grada svojim nastupom zatvorit će grupa Psihomodo Pop.

Mostarska publika u večeri otvorenja imala je priliku uživati i u nastupu poznatog mađioničara Steffana, uz voditelje programa – glumicu Narodnog pozorišta Mostar Ajlu Hamzić te glumca i glazbenika Bojana Beribaku. Otvaranje su nastupom uveličale i Mostarske mažoretkinje.

Ove godine pripremljen je još raznovrsniji, sadržajniji i zabavniji program Adventa u Mostaru, a sve u cilju podizanja ove manifestacije na još višu razinu.

Winterville by Coca-Cola, kao i doček Nove godine, organiziraju Grad Mostar i Tim Mostar 2024, u suradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije te Turističkom zajednicom HNŽ-a.

Ekipa iz Tima Mostar 2024, koja priprema mostarsku kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture, za ovogodišnji Zimski grad osigurala je više od stotinu različitih dnevnih programa za sve građane Mostara, ali i ostale koji u Winterwillu mogu naći dobru zabavu i mnoštvo interesantnih sadržaja.

Voditelj Galerije kraljice Katarine Kosače Dalibor Nikolić istaknuo je kako će u sklopu Zimskog grada biti održan i niz radionica za djecu vrtićke dobi.

Važno je reći da će djeca imati priliku surađivati s profesionalcima iz svojih struka, a radionice će se odnositi na literarni, odnosno poetski dio, dramaturške radionice, radionice arhitekture i radionica kiparstva, a također će biti organizirana i DJ radionica, kazao je ranije Nikolić.

Uz bogat zabavni program, na Adventu u Mostaru bit će bogata gastro ponuda, uz neizbježno kuhano vino i ostale prigodne napitke i delicije.

(www.jabuka.tv)