U prvim danima po novoj godini, nakon juga i svakodnevne i obilne kiše, napokon je zahladilo i okrenulo na buru. Zbog obilnih vodenih dotoka Ričina ispod Omolja je svakodnevno mijenja razinu svog vodostaja. Vrila ispod Rošića su provrila razlijevajući vodu po okolnim njivama. Kako nam je promjena vremena donijela zahlađenje, padom temperature kiša prelazi u snijeg pa je zasniježilo duvanjsko polje. Snijega ima toliko da pokrije ledine i oranice, oko 5-6 cm. Tek toliko da ne izostane zimska idila koja se dugo iščekivala. Na obližnjim skijalištima živnulo. Na Blidinju i Kupresu snijega ima više od pola metra. Mnogi snjegoljupci, ne mareći za pamdemiju, su došli na svoje uživajući u zimskim radostima. Pored zimskih užitaka neizbježna je velika gastronomska ponuda. Promrzle nosnice nadražuje sukus raznih mirisa hrane kojeg studeni zrak raznosi iz obližnjih restorana.

Svi oni kojima skijanje nije privlačan hobi ili ne vole gužve odvažili su se popeti na jednu od okolnih planina. Manje iskusni probijajući se kroz snježne nanose popnu se na obližnje brežuljke a oni iskusniji i hrabriji na sam vrh planine.

Velik broj je i onih koji ovu blagu zimsku idilu koriste prošetati tik iznad sela i tako uživati u prekrasnim pogledima na široko duvanjsko polje prekriveno čarobnom bjelinom mijenjajući boje bjeline u sunčanom ritmu promjena.

Evo danas, u iščekivanju novih padalina snijega u blagoj hladnoći koju diktira bura valja prošetati bilo kuda kako bi se prikupljena blagdanska energija potrošila. Uz sve svoje svakodnevne pohode u prirodu nadam se da niste zaboravili na domaće suhomesnate proizvode i u njihovim okusima uživali.