Svibanj je mjesec u kojemu čitava priroda zrači rastom i životom pa je boravak u njoj posebno ugodan i ljekovit. Nama je pak taman po rasporedu došla trail utrka. Start i cilj u Segetu, ali staza nova. Smjer iz kojega se lani dolazilo, ove se godine polazi. Promjena je pojačala uzbuđenje, a za taj gušt krivci su Boško Marković, Josip Škorić i Ante Mamić! Momci, hvala na kreaciji!

Na rasporedu smo imali dvije utrke, dugu na 7,4 km i kratku na 3,7 km. Na utrkama je nastupalo 35 natjecatelja.

Na dugoj utrci najbrži u muškoj konkurenciji bio je Vinko Sliško s vremenom 31,10. Očito je ovaj put trener rekao da gazi maksimalno. Odmah iza Vinka, do cilja je došao Džemal Bukvić za 31,51, a trećeplasirani je bio Ilija Jukić. Bravo momci!

Djevojke su u većem broju birale kraću utrku pa su na dugoj bile samo dvije. Josipa Baković do cilja je došla kao prva s vremenom 46,52, a druga je bila Dragica Čolina koja je do cilja došla za 51,41. Bravo cure!

Na kraćoj utrci, od momaka najbrži je bio Nikola Duvnjak s vremenom 22,37, a iza njega do cilja su stigla braća Galić i to Andrija za 23,08 i Matej za 23,13. Momci, čestitamo!

U ženskoj kategoriji, prva je bila Matija Drmić s vremenom 25,28, drugoplasirana je bila Christine Mandušić koja je utrku istrčala za 29,08, a treća Jelena Zorić s vremenom 29,16. To cure!

Suci mjeritelji i danas su bili Marija Miškić i Iko Ćavar, a Iko i Vesna su se pobrinuli i za roštilj koji je uslijedio poslije utrke.

DTL