Petak, 22 Prosinac 2017 19:19

Nove jaslice postavljene ispred tomislavgradske spomen-bazilike

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Večeras lijepa slika ispred crkve i samostana u Tomislavgradu. Novopostavljene jaslice u crkvenom dvorištu su s prvim mrakom zasjale u svoj svojoj ljepoti. Iako smo u ovo predbožićno vrijeme navikli na jaslice postavljene ispred crkve, ranijih godina to su bile jaslice napravljene od dasaka s realističnim uprizorenjem i "živim" likovima, ovogodišnja instalacija je neobična, rekli bismo umjetnička. A da je tomu tako, potvrđuje i nazočnost akademskog kipara Ilije Skočibušića i fra Marija Ostojića pri postavljanju jaslica. Ideja je fra Marijeva, kontaktirao je Iliju kojemu se ideja svidila, ali je bio skeptičan zbog kratkog vremena u kojem su trebali sve završiti, no fra Mario je bio uporan i večeras su uprizorene nove jaslice.

- O ovim jaslicama razmišljao sam i prošle godine u želji da taj prostor više iskoristimo - popunimo. Projekt je bilo teško izvesti, ali uz veliku pomoć Ilije Skočibušića i naših Framaša u tomu smo uspjeli. Treba odraditi još nekoliko detalja i to ćemo, ako Bog da, završiti sutra. Osobno sam zadovoljan ovim što smo postigli, lijepo je večeras bilo vidjeti da se ljudi fotografiraju uz nove jaslice. Svi su zapravo oduševljeni i ova mala promjena im se očito svidjela, kaže nam u kratkome razgovoru fra Mario Ostojić.  

Nadamo se da će te ovih dana svakako sudjelovati na misnim slavljima, pa je to prilika da pogledate i novopostavljene jaslice.


Tomislavcity
Foto:Tomislav Baković

Zanimljivosti - najnovije

Ožu 20, 2018

Duvanjski klinci „poludjeli“ za Nedinim…

Naša sumještanka Neda Šteko izradom navijačkih…
Ožu 20, 2018

Proljeće u snijegu

Ne može se reći proljeću: "Daj Bože da stigneš…
Ožu 16, 2018

Dašak moga zavičaja: Jakin broć

Vjerojatno većina sela u duvanjskom kraju imaju…
Ožu 12, 2018

"Jure i Mate": Istinu donosimo kroz…

Skečevi koje su snimili zajedno imaju više od…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME