Petak, 22 Prosinac 2017 19:19

Nove jaslice postavljene ispred tomislavgradske spomen-bazilike

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Večeras lijepa slika ispred crkve i samostana u Tomislavgradu. Novopostavljene jaslice u crkvenom dvorištu su s prvim mrakom zasjale u svoj svojoj ljepoti. Iako smo u ovo predbožićno vrijeme navikli na jaslice postavljene ispred crkve, ranijih godina to su bile jaslice napravljene od dasaka s realističnim uprizorenjem i "živim" likovima, ovogodišnja instalacija je neobična, rekli bismo umjetnička. A da je tomu tako, potvrđuje i nazočnost akademskog kipara Ilije Skočibušića i fra Marija Ostojića pri postavljanju jaslica. Ideja je fra Marijeva, kontaktirao je Iliju kojemu se ideja svidila, ali je bio skeptičan zbog kratkog vremena u kojem su trebali sve završiti, no fra Mario je bio uporan i večeras su uprizorene nove jaslice.

- O ovim jaslicama razmišljao sam i prošle godine u želji da taj prostor više iskoristimo - popunimo. Projekt je bilo teško izvesti, ali uz veliku pomoć Ilije Skočibušića i naših Framaša u tomu smo uspjeli. Treba odraditi još nekoliko detalja i to ćemo, ako Bog da, završiti sutra. Osobno sam zadovoljan ovim što smo postigli, lijepo je večeras bilo vidjeti da se ljudi fotografiraju uz nove jaslice. Svi su zapravo oduševljeni i ova mala promjena im se očito svidjela, kaže nam u kratkome razgovoru fra Mario Ostojić.  

Nadamo se da će te ovih dana svakako sudjelovati na misnim slavljima, pa je to prilika da pogledate i novopostavljene jaslice.


Tomislavcity
Foto:Tomislav Baković

Zanimljivosti - najnovije

Sij 13, 2018

Hrvatska: Branitelji rasprodaju odličja!

'Pošto Spomenica Domovinskog rata? Samo 600…
Sij 12, 2018

Dašak moga zavičaja: Velika stra –…

Štefica je Marina nevista podrijetlom Zagorka. S…
Sij 11, 2018

Osvrt na advent u Crvenicama

Članovi MZ Crvenice odlučili su u svom selu u…
Sij 11, 2018

Duvanjski pojmovnik: Onaj njezin

Nakon što su cura i momak par godina u vezi,…
Sij 08, 2018

U Posušju susret harmonikaša

U petak, 5. siječnja 2018. godine u restoranu…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME