Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 15:58

Antonijina čarolija

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Ovaj je rad na humanitarnoj aukciji postigao cijenu od 250 KM.

Blagdansko je vrijeme, vrijeme došašća kada siva svakodnevnica oblači svečano ruho. Šareni ukrasi i blješteće lampice smješkaju nam se na svakome uglu, a u zadnje vrijeme sve je više onih koji se samostalno upuštaju u izradu božićnih ukrasa. Jedna od prirodno nadarenih kreativki svakako je i Antonija Andrić iz Mrkodola.


Antonija i njezine sestre bogatu su kreativnost naslijedile od pokojnoga oca, a za stvaranje čarolije potrebni su im samo prirodni materijali i šačica mašte.


- Sasvim je dovoljna jedna šetnja prirodom, šumom i imam sve što mi treba! - priznaje nam Antonija pokazujući različite grančice, mahovinu i žireve koje je prikupila. Iz trgovina često donese drvene kištre u kojima skladišti voće i povrće i od njih vješto pravi ukrasne kućice.


-Za izradu jedne kućice ranije mi je trebao sat vremena, danas ju završim i ranije. Prigodan su ukras za bor, jaslice a zgodno je napraviti i zimsko selo. - veselo nam pokaziva.


Jedno takvo selo Antonija je izradila na radionici za humanitarni sajam s učenicima Osnovne škole fra Mije Čuića iz Mesihovine, a ovaj je rad na aukciji postigao cijenu od 250 KM.


-To je dobra cijena! - priznaje Antonija koja ranije svoje radove nije prodavala. Svojim vještim rukama u ove kućice utiskiva toliko ljubavi, vremena i truda da joj je priznaje posve nezahvalno odrediti cijenu.


- Radim za sebe i iskreno uživam u tome. Neopisivo se radujem adventu kada ulazim u svoju radionicu i polazim s pripremama. Novih ideja nikada ne manjka! - smije se Antonija kojoj želimo radionicu punu prave božićne čarolije. Tko zna, možda ondje uskoro pokrene i uspješan obrt.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Zanimljivosti - najnovije

Pro 08, 2017

Dašak moga zavičaja: Jurina ispovid

Nedjelje u došašću imaju neku posebnu ljepotu.…
Pro 08, 2017

Kupanje na zaleđenom Kukavičjem jezeru

Nesvakidašnji prizor na Kukavičjem jezeru, piše…
Pro 07, 2017

Poslušajte službenu pjesmu Europskog…

Ostalo je manje od 40 dana do najvećeg sportskog…
Pro 04, 2017

Antonijina čarolija

Ovaj je rad na humanitarnoj aukciji postigao…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME