Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 15:58

Antonijina čarolija

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Ovaj je rad na humanitarnoj aukciji postigao cijenu od 250 KM.

Blagdansko je vrijeme, vrijeme došašća kada siva svakodnevnica oblači svečano ruho. Šareni ukrasi i blješteće lampice smješkaju nam se na svakome uglu, a u zadnje vrijeme sve je više onih koji se samostalno upuštaju u izradu božićnih ukrasa. Jedna od prirodno nadarenih kreativki svakako je i Antonija Andrić iz Mrkodola.


Antonija i njezine sestre bogatu su kreativnost naslijedile od pokojnoga oca, a za stvaranje čarolije potrebni su im samo prirodni materijali i šačica mašte.


- Sasvim je dovoljna jedna šetnja prirodom, šumom i imam sve što mi treba! - priznaje nam Antonija pokazujući različite grančice, mahovinu i žireve koje je prikupila. Iz trgovina često donese drvene kištre u kojima skladišti voće i povrće i od njih vješto pravi ukrasne kućice.


-Za izradu jedne kućice ranije mi je trebao sat vremena, danas ju završim i ranije. Prigodan su ukras za bor, jaslice a zgodno je napraviti i zimsko selo. - veselo nam pokaziva.


Jedno takvo selo Antonija je izradila na radionici za humanitarni sajam s učenicima Osnovne škole fra Mije Čuića iz Mesihovine, a ovaj je rad na aukciji postigao cijenu od 250 KM.


-To je dobra cijena! - priznaje Antonija koja ranije svoje radove nije prodavala. Svojim vještim rukama u ove kućice utiskiva toliko ljubavi, vremena i truda da joj je priznaje posve nezahvalno odrediti cijenu.


- Radim za sebe i iskreno uživam u tome. Neopisivo se radujem adventu kada ulazim u svoju radionicu i polazim s pripremama. Novih ideja nikada ne manjka! - smije se Antonija kojoj želimo radionicu punu prave božićne čarolije. Tko zna, možda ondje uskoro pokrene i uspješan obrt.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Zanimljivosti - najnovije

Velj 19, 2018

Mlada Valentina živi sama u djedovoj…

"Poželim ponekad da izađem, da se provedem, ali…
Velj 18, 2018

Upoznajmo obitelj jedinoga hrvatskog…

Prije godinu i tri mjeseca 34-godišnji Frenk…
Velj 18, 2018

Livno: Časna sestra i muallime…

U vremenima kada su teške riječi, sukobi,…
Velj 18, 2018

Križino hranilište i skrb o pticama…

Dok je jednoga jutra u veljači ove godine…
Velj 16, 2018

Dašak moga zavičaja: Nema pisme bez…

U duvanjskom kraju se u minulim vremenima rabio…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME