Petak, 11 Kolovoz 2017 18:05

Crveničani obilježili dan svoga sela

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)


U srijedu je bio poseban dan za sve žitelje Crvenica. Naime pod vodstvom mladih Crveničana Josipa Radoša, Ivana Filipovića i Ante Radoša obilježen je "Dan sela".


- Ovi su mladi ljudi došli na odličnu ideju pa su se dobrano potrudili kako bi sve Crveničane okupili na zajedničko druženje. Na našem poznatom izletištu "Studena" organizirali su maštovite igre u kojima je sudjelovalo i staro i mlado!- veselo nam pričaju mještani.

Doista, bio je tu širok spektar tradicionalnih i uvijek omiljenih igara poput nogometa i odbojke, bacanja kamena s ramena, bućanja, skakanja u vrećama, potezanja konopa ali i urnebesnog natjecanja u nošenju jaja ili trčanja po najlonu koji je bio posut detardžentom.


Veliku pozornost svakako je privukla tombola u kojoj se od natjecatelja tražilo da podižući pršut pogode njegovu težinu. Pobjednik u ovoj teškoj disciplini koji je za nagradu i osvojio spomenuti pršut bio je Matušić, gospodin koji je pripremio ukusnu čorbu za cijelo selo.


Ova vesela fešta je uz pjesmu i ples potrajala do kasnih noćnih sati, a predsjednik mjesne zajednice Ilija Zorić Snigo izrazio je svoje zadovoljstvo i zahvalnost svim okupljenim sumještanima koji su još jednom potvrdili ogromno zajedništvo koje uživaju.

 

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Ivana Ćurić/Tomislavcity

 

Zanimljivosti - najnovije

Kol 21, 2017

Jozo iz Bugojna umjesto života u…

Jozo Miletić je mladi stručnjak iz oblasti…
Kol 20, 2017

Stazama Orlova kuka nakon više od 50…

Godišnji odmori su pri kraju. Za one, koji su…
Kol 18, 2017

1000 Ivana: Snimka Thompsonovog…

Guinnessov rekord u okupljanju najviše osoba…
Kol 17, 2017

Duvanjski pojmovnik: Nije u vinklo

Čim je učitelj objašnjavajući pučkoškolcima…
Kol 16, 2017

Roško Polje: Čekala ih je njihova škola

Školska generacija rođena 1972. prošle godine je…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME