Petak, 11 Kolovoz 2017 18:05

Crveničani obilježili dan svoga sela

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)


U srijedu je bio poseban dan za sve žitelje Crvenica. Naime pod vodstvom mladih Crveničana Josipa Radoša, Ivana Filipovića i Ante Radoša obilježen je "Dan sela".


- Ovi su mladi ljudi došli na odličnu ideju pa su se dobrano potrudili kako bi sve Crveničane okupili na zajedničko druženje. Na našem poznatom izletištu "Studena" organizirali su maštovite igre u kojima je sudjelovalo i staro i mlado!- veselo nam pričaju mještani.

Doista, bio je tu širok spektar tradicionalnih i uvijek omiljenih igara poput nogometa i odbojke, bacanja kamena s ramena, bućanja, skakanja u vrećama, potezanja konopa ali i urnebesnog natjecanja u nošenju jaja ili trčanja po najlonu koji je bio posut detardžentom.


Veliku pozornost svakako je privukla tombola u kojoj se od natjecatelja tražilo da podižući pršut pogode njegovu težinu. Pobjednik u ovoj teškoj disciplini koji je za nagradu i osvojio spomenuti pršut bio je Matušić, gospodin koji je pripremio ukusnu čorbu za cijelo selo.


Ova vesela fešta je uz pjesmu i ples potrajala do kasnih noćnih sati, a predsjednik mjesne zajednice Ilija Zorić Snigo izrazio je svoje zadovoljstvo i zahvalnost svim okupljenim sumještanima koji su još jednom potvrdili ogromno zajedništvo koje uživaju.

 

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Ivana Ćurić/Tomislavcity

 

Zanimljivosti - najnovije

Pro 15, 2017

Dašak moga zavičaja: Zasvitlucalo je

Virkala je Mara na prozor više puta očekujući…
Pro 14, 2017

Duvanjski pojmovnik: Nazor (Nȁzōr)

U duvanjskom govoru puno je turcizama,…
Pro 08, 2017

Dašak moga zavičaja: Jurina ispovid

Nedjelje u došašću imaju neku posebnu ljepotu.…
Pro 08, 2017

Kupanje na zaleđenom Kukavičjem jezeru

Nesvakidašnji prizor na Kukavičjem jezeru, piše…
Pro 07, 2017

Poslušajte službenu pjesmu Europskog…

Ostalo je manje od 40 dana do najvećeg sportskog…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME