Petak, 11 Kolovoz 2017 18:05

Crveničani obilježili dan svoga sela

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)


U srijedu je bio poseban dan za sve žitelje Crvenica. Naime pod vodstvom mladih Crveničana Josipa Radoša, Ivana Filipovića i Ante Radoša obilježen je "Dan sela".


- Ovi su mladi ljudi došli na odličnu ideju pa su se dobrano potrudili kako bi sve Crveničane okupili na zajedničko druženje. Na našem poznatom izletištu "Studena" organizirali su maštovite igre u kojima je sudjelovalo i staro i mlado!- veselo nam pričaju mještani.

Doista, bio je tu širok spektar tradicionalnih i uvijek omiljenih igara poput nogometa i odbojke, bacanja kamena s ramena, bućanja, skakanja u vrećama, potezanja konopa ali i urnebesnog natjecanja u nošenju jaja ili trčanja po najlonu koji je bio posut detardžentom.


Veliku pozornost svakako je privukla tombola u kojoj se od natjecatelja tražilo da podižući pršut pogode njegovu težinu. Pobjednik u ovoj teškoj disciplini koji je za nagradu i osvojio spomenuti pršut bio je Matušić, gospodin koji je pripremio ukusnu čorbu za cijelo selo.


Ova vesela fešta je uz pjesmu i ples potrajala do kasnih noćnih sati, a predsjednik mjesne zajednice Ilija Zorić Snigo izrazio je svoje zadovoljstvo i zahvalnost svim okupljenim sumještanima koji su još jednom potvrdili ogromno zajedništvo koje uživaju.

 

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Ivana Ćurić/Tomislavcity

 

Zanimljivosti - najnovije

Lis 17, 2017

Jesenska čarolija na Čvrsnici

Jesen je po nekima najljepše godišnje doba, a…
Lis 17, 2017

Sin jedinac

U sina jedinca nije se smilo krivo pogledati, a…
Lis 17, 2017

Hrvati krenuli u Alabamu, no putem su…

Franjevci Jozo Grbeš i Robert Jolić odlučili su…
Lis 16, 2017

Veliki misterij Hrvata među…

Ovo je priča o hrvatskim moreplovcima koji su…
Lis 13, 2017

Dašak zavičaja: Vižla Iva

Od ovoga petka na mrežnoj stranici OŠ fra Mije…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME