Petak, 11 Kolovoz 2017 18:05

Crveničani obilježili dan svoga sela

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)


U srijedu je bio poseban dan za sve žitelje Crvenica. Naime pod vodstvom mladih Crveničana Josipa Radoša, Ivana Filipovića i Ante Radoša obilježen je "Dan sela".


- Ovi su mladi ljudi došli na odličnu ideju pa su se dobrano potrudili kako bi sve Crveničane okupili na zajedničko druženje. Na našem poznatom izletištu "Studena" organizirali su maštovite igre u kojima je sudjelovalo i staro i mlado!- veselo nam pričaju mještani.

Doista, bio je tu širok spektar tradicionalnih i uvijek omiljenih igara poput nogometa i odbojke, bacanja kamena s ramena, bućanja, skakanja u vrećama, potezanja konopa ali i urnebesnog natjecanja u nošenju jaja ili trčanja po najlonu koji je bio posut detardžentom.


Veliku pozornost svakako je privukla tombola u kojoj se od natjecatelja tražilo da podižući pršut pogode njegovu težinu. Pobjednik u ovoj teškoj disciplini koji je za nagradu i osvojio spomenuti pršut bio je Matušić, gospodin koji je pripremio ukusnu čorbu za cijelo selo.


Ova vesela fešta je uz pjesmu i ples potrajala do kasnih noćnih sati, a predsjednik mjesne zajednice Ilija Zorić Snigo izrazio je svoje zadovoljstvo i zahvalnost svim okupljenim sumještanima koji su još jednom potvrdili ogromno zajedništvo koje uživaju.

 

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Ivana Ćurić/Tomislavcity

 

Zanimljivosti - najnovije

Velj 19, 2018

Mlada Valentina živi sama u djedovoj…

"Poželim ponekad da izađem, da se provedem, ali…
Velj 18, 2018

Upoznajmo obitelj jedinoga hrvatskog…

Prije godinu i tri mjeseca 34-godišnji Frenk…
Velj 18, 2018

Livno: Časna sestra i muallime…

U vremenima kada su teške riječi, sukobi,…
Velj 18, 2018

Križino hranilište i skrb o pticama…

Dok je jednoga jutra u veljači ove godine…
Velj 16, 2018

Dašak moga zavičaja: Nema pisme bez…

U duvanjskom kraju se u minulim vremenima rabio…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME