Petak, 14 Srpanj 2017 15:21

Intervju/Željko Bebek: Publici dajem ono što umjetnik može ponuditi - ljubav i pjesmu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 

"Ono nešto naše, što smo davno imali..." stihovi su pjesme kojom je legendarni Željko Bebek osvojio regiju u posljednja dva mjeseca. Nova pjesma je ujedno i najava novog albuma, koji će biti promoviran u desetom mjesecu 2017. godine.

O novom albumu, o ljetnim koncertima, o dječačkim snovima, o politici i društvu, govorio je za Radiosarajevo.ba Željko Bebek, prvi pjevač čuvenog rock sastava Bijelo dugme, koji u ovim vrelim ljetnim danima uživa na svom brodu s obitelji.

"Pjesma Ono nešto naše pronašla je put do svojih slušatelja i u roku od dva mjeseca zabilježila više od dva milijuna pregleda na YouTubeu.  Sigurno je jedna od najpopularnijih pjesama u regiji u ovoj godini. Uz nove i dobro znane stare pjesme imam ljetnu turneju od 20-ak koncerata i uglavnom će biti vezani za Jadran", kazao nam je Bebek. 

Radiosarajevo.ba: Promociju novog albuma planirate uraditi istog dana u četiri velika grada bivše Jugoslavije, a među njima je i naravno Sarajevo. Niste zaboravljen niti u jednom gradu, ali gdje Vas publika najljepše dočeka?

Bebek:  Sve to ovisi o tome koliko sam ja dobar, a ja sam obično ili uvijek dobro raspoložen. Uvijek imam ugodne koncerte na kojima se svi dobro zabavljaju, bilo da su neki susreti, koncerti u dvorani, na otvorenom, uglavnom, najbolje se osjećam na Jadranu i to je dio turneje koji najviše volim.

Radiosarajevo.ba: Istražujete jadransku obalu svojim brodom, je li se tako odmarate najradije?

Bebek: Brod je bio moj dječački san. Taj san se rijetko može ostvariti, osim ako ti ćaća ne kupi brod. Kada taj san sebi osiguraš, onda je to najljepše mjesto za život, najljepši mir, najljepši trenuci opuštanja. Sve najbolje što se može vezati za mene, to doživim na svom brodu.

 

 

 

Radiosarajevo.ba: Iako ste ispratili 72. ljeta, Vi i dalje svojom energijom oduševljavate na koncertima.

Bebek: Vrijeme čovjeka kroz razne načine oblikuje. Razne budalaštine se probaju, pa sam i ja kao mlađi volio popiti, volio sam putovati i više nego je trebalo i nisam nikada mario na sportske aktivnosti koji pomažu organizmu.

U posljednjih 16 godina sam učinio mnogo za sebe, odbacio sam poroke, alkohol i cigarete. Kad sam prestao pušiti, doživio sam potpuni preobražaj, puno ljepše živim, sva su mi osjetila pozitivna. Zbog toga se i više bavim sportom.

Radiosarajevo.ba: Obilazite cijelu bivšu Jugoslaviju, pratite li političku scenu danas?

Bebek: Na neki način, privatno, zanima me šta se dešava u svijetu, u regiji. No, moje zanimanje je muzika i samo muzika. Moji osobni stavovi o politici nemaju mogućnosti izlaska u javnost. Izgledam kao da sam potpuno nezainteresiran i publici dajem samo što i može umjetnik ponuditi - ljubav, ljepota i pjesma.

 

Zanimljivosti - najnovije

Velj 20, 2018

Petsto lovaca u hajci na lisice: "Neka…

Obistinila se loša vremenska prognoza za…
Velj 20, 2018

Fotoreportaža iz Zvirnjače: Život…

Još su Rimljani tim putom prevozili zlato iz…
Velj 19, 2018

Mlada Valentina živi sama u djedovoj…

"Poželim ponekad da izađem, da se provedem, ali…
Velj 18, 2018

Upoznajmo obitelj jedinoga hrvatskog…

Prije godinu i tri mjeseca 34-godišnji Frenk…
Velj 18, 2018

Livno: Časna sestra i muallime…

U vremenima kada su teške riječi, sukobi,…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME