Subota, 17 Lipanj 2017 22:11

Udruga krmaka zajedničkim druženjem u Kologaju obilježila 13. godišnjicu postojanja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 

Više od stotinu dobrodušnih ljudi, kako članova udruga krmaka iz više gradova tako prijatelja i simpatizera pozvanih na zajedničko druženje, okupilo se danas na fešti koju organizira Udruga krmaka Tomislavgrad.

Iako vremenska prognoza nije bila najbolja, vrijeme je poslužilo, kiše nije bilo, a gusta borova šuma je zaustavila poznato duvanjsku buru pa je druženje proteklo u ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

Na ovogodišnje druženje krmaka u Kologaju, pored domaćih članova, pristigli su i predstavnici udruga iz Širokog Brijega, Čitluka, Ljubuškog, Bugojna, Travnika, Nove Bile, Viteza, Kiseljaka, Jajca,… ispričavamo se ako smo koga zaboravili.

Pila su se probrana vina i degustirale delicije od najfinijih sastojaka. S pripremom jela počelo se još u ranim jutarnjim satima za što su posebno bili zaduženi Tanje, Mate, Nidža, Jerko, Zelić… I ni u čemu nisu falili što se dalo primjetiti u aklamativnom odobravanju svih nazočnih koji su pristizali tijekom dana.

Poštovani čitatelju sigurno se pitaš što je s predsjednikom Udruge krmaka Tomislavgrad i ujedno krovnim predsjednikom svih udruga krmaka? On je kao i uvijek bio na visini zadatka, iako se dalo primjetiti da i on prihvaća nove, demokratske stečevine i umanjenje svojih apsolutističkih ovlasti. Dalo se primjetiti da sve više članova na njegov odriješiti povik: „Mir marvo!“ nastavljaju s razgovorom ili pjesmom što na ranijim druženjima nije bilo tako vidljivo.

Koliko su udruge krmaka napredovale i koliko prate trendove dalo se iščitati i iz razgovora s Andrijom, predstavnikom jedne srednjobosanske udruge krmaka koji kaže: „Ovo se ne može platiti nikakvim novcem. Ova stvarnost i kontakt s ljudima. Njihova dobrodušnost i pozitivna energija. Mnogi drugi, koji nisu ovdje i ne poznaju ovaj način života, žive svoje vizije života koji je iluzija i u mnogo čemu velik i složen hologram pun lažnih briga i dilema. Ali ovo ovdje je stvarno. Ovo nije 3D projekcija života, ovo je duboki ljudski odnos koji možda nećemo poznavati za 10 ili 20 godina. Zato je potrebno biti ovdje i sada i živjeti život punim plućima.“

Poslije ovih riječi duboko smo se zamislili i moramo priznati da ni krmci nisu što su nekad bili. Jednostavno, treba doći, vidjeti, doživjeti i preživjeti. Izabrati dan za sebe, stvaran i neponovljiv.

Krmcima čestitamo i želimo da i dalje traju!

 

Tomislavcity

Zanimljivosti - najnovije

Lip 24, 2017

Maskirni radar

U BiH je sve moguće. Na putu Sarajevo-Tuzla u…
Lip 24, 2017

Veliki crvenički svitnjak uoči Ivandana

Sinoć je u Crvenicama zapaljen najveći svitnjak…
Lip 23, 2017

Duvanjski svitnjaci svetome Ivi

Rođendan svetoga Ivana Krstitelja najglasovitiji…
Lip 23, 2017

Moji snovi, želje sve za tebe su…

Jedan sivi, išarani potporni zid tijekom…
Lip 22, 2017

Duvanjski pojmovnik: Šmedljov (Šmedljav)

Ako znate kakav je slatkoran (v.…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME