Utorak, 16 Svibanj 2017 08:08

Banjalučani podižu bistu prvoj dami SAD-a

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

Ispred tvornice obuće "Bema" u Banja Luci bit će postavljena bista prve dame SAD-a Melanije Trump.

"Od Melanije Trump, žene koja na neki način objedinjuje ove naše prostore, odnosno prostore bivše Jugoslavije, očekujem da iz Amerike konačno istakne maslinovu grančicu, dosta nam je bilo ognja i mača, nadamo se da će ona malo obuzdati gospodina Trumpa, da i ovdje dođe do nekog boljitka, ako ništa drugo da nas puste na miru i da više ne zakuhavaju", priča Marinko Umićević, tehnički direktor tvornice obuće "Bema".

Nakon slanja specijalno izrađenog para cipela, kako piše Klix, Umićević je odlučio da u krugu tvornice podigne i bistu Donaldove supruge, i to u prirodnoj veličini.

"Ne pravimo mi bistu samo Melaniji, nego i našim radnicima, odnosno radnicama, imamo 1.300 radnika od kojih je 1.200 žena i majki, otud i ona velika štikla na ulazu, u čast žene, jer, prema mom mišljenju, žena bez štikle nije žena, a ovdje će na vidljivom mjestu stajati Melania, kao simbol jednog novog vremena i novog početka", objašnjava Umićević svoju opsesiju.

Tvrdi da su u krug tvornice već počeli pristizati turisti, da ga mnogi zovu i interesiraju se kad je otkrivanje biste, neki čak nude i sredstva da prvi objave fotografiju Melanije od gipsa.

"Očekujemo krajem svibnja ili početkom lipnja da bista bude završena, a prije otvaranja još moram poslati sliku Melaniji, da ona vidi kako to izgleda i da joj ujedno čestitam 47. rođendan. Mi smo nju i pozvali da dođe u BiH, u Banju Luku, ako ništa bar na ćevape, koje god, sarajevske ili banjalučke, i uvjeren sam da će doći. Komunikaciju imamo, samo nas je zamolila da nikome ne napravim cipele kakve su joj napravili oni iz Sevnica, koji prave mit i cirkus od toga. Treba imati malo poštovanja prema supruzi predsjednika Amerike, a i prema dami koja je s naših prostora", zaključuje Umićević.

Bistu Melanije Trump, kojoj nedostaje još glava da bude kompletirana, izradio je vajar Stevo Selak koji je u svom dvorištu već izvajao Trumpa i Vladimira Putina, čak i sebe samog. Umićević je Selaku u šali poručio da će ga "objesiti" na vrh tvornice ako slučajno "promaši" Melanijine proporcije.

 

Zanimljivosti - najnovije

Ruj 25, 2017

Upoznajmo Tomu s Radio Gruda

Postoje ljudi o kojima satima trebate govoriti…
Ruj 24, 2017

Dvije duge uljepšale pogled na Ljubušu

Lijepo jutarnje vrijeme a popodne djelomično…
Ruj 24, 2017

Blidinje jezero nije glacijalno,…

Blidinje jezero ili Blidinjsko jezero je najveće…
Ruj 23, 2017

Fino izrezanu ‘škiju’ pušio je i…

Postoje zapisi koji govore o tome da je duhan u…
Ruj 21, 2017

Duvanjski pojmovnik: Zabljovati se…

U suvremenom svijetu zabava je postala…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME