Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 10:46

Održano športsko natjecanje učenika osnovnih škola Hercegbosanske županije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

U petak, 17. studenog 2017. godine u Livnu održano je športsko natjecanje učenika osnovnih škola Hercegbosanske županije koje je organiziralo Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Učenici su se natjecali u nogometu (muškarci), košarci (muškarci), košarci (žene) i odbojci (žene).

U natjecanju učenica u odbojci najbolja je bila ekipa OŠ „fra Lovro Karaula“ Livno, drugo mjesto zauzela je OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna, dok su treće mjesto osvojile odbojkašice OŠ “Ivana Mažuranića” iz Tomislavgrada.

U nogometu prvo mjesto osvojila je OŠ „ fra Lovro Karaula“ iz Livna, drugo mjesto pripalo je OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, a treće OŠ “fra Miroslava Džaje” iz Kupresa.

U muškoj konkurenciji u košarci najbolja je bila ekipa OŠ „ Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, drugo mjesto osvojila je OŠ “Drvar” iz Drvara, dok je treće mjesto pripalo OŠ „ fra Miroslava Džaje“ iz Kupresa.

U košarci za žene prvo mjesto pripalo je OŠ „ Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, drugo mjesto osvojila je OŠ “ Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna, dok je treće mjesto pripalo košarkašicama OŠ „fra Lovro Karaula“ iz Livna.

U sportskom natjecanju  sudjelovalo je 27 ekipa iz svih osnovnih škola Hercegbosanske županije s ukupno 270 djece od 5. do 9 razreda. Najuspješnijim ekipama  uručene su prigodne nagrade.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije osiguralo je financijska sredstva za održavanje ovog natjecanja, uključujući i besplatan prijevoz učenika.

 

Vlada HBŽ

Sport - najnovije

Velj 19, 2018

Košarkašice Tomislava pobijedile Vitez

U sklopu lige HB košarkašice Tomislava jučer su…
Velj 19, 2018

Rezultati utakmica RK Delminium

Rukometaši Delminiuma doživjeli su dva poraza na…
Velj 14, 2018

Marijan Ćavar stigao u Eintracht,…

Marijan Ćavar, bosanskohercegovački…
Velj 13, 2018

Posušje slavilo u Tomislavgradu

Košarkaši Gruda s visokih su 93:73 pobijedili B…
Velj 12, 2018

Kuglači Tomislava uspješno startali u…

U prvom kolu proljetnog dijela kuglačkog…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME