Utorak, 06 Lipanj 2017 11:39

Duvnjaci uspješni na Plitvičkome maratonu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 

 

Protekloga vikenda održan je 32. tradicionalni Plitivčki maraton na kojem su sudjelovali i članovi AK Puls iz Tomislavgrada.

Vinko Sliško, Igor Mandušić i Josip Škorić Jozija uspješno su istrčali maratonsku, a Krešimir Sliško, Ivan Ljubičić, Hrvoje Sušilović i Dario Dilber polumaratonsku utrku.  

Izdvajamo Vinka Slišku koji je izborio ukupno 6. mjesto istrčavši četvrti među hrvatskim predstavnicima s vremenom 2:56:23. Inače, bio je treći u seniorskoj konkurenciji.

Odličan je bio i mladi Ivan Ljubičić koji je polumaratonsku utrku završio na drugome mjestu u juniorskoj kategoriji.

Kako doznajemo od Josipa Škorića, uz članove AK Puls, maraton su istrčala i još dvojica Duvnjaka. Riječ je o braći Sušilović koji žive u Zagrebu. Zapažen rezutat imao je Krešimir Sušilović koji je u utrci na 5 km (M 45) osvojio 1. mjesto u toj kategoriji. Valja napomenuti da je među Duvnjacima bilo i najmlađih predstavnika. Naime, u dječjoj utrci nastupio je desetogodišnji Jan Dilber.

 

Podsjećamo, na Plitivčkom maratonu ove godine sudjelovalo je 1500 natjecatelja. Trčalo se 5, 21 i 42 kilometra te štafetni maraton po visokim temperaturama, no to nikako nije pokvarilo odličnu atmosferu. Osim odraslih, svoje su utrke imali i djeca do 8. razreda, navode organizatori utrke.

Pobjedu na maratonu odnio je Abel Kibet Rop iz Kenije s rezultatom 2:32:02. Kenijke su također izborile pobjedu u ženskoj kategoriji. Titula pobjednice u ženskoj konkurenciji pripala je Ruth Chemisto Matebo s vremenom 2:59:26.

U AK Puls zadovoljni su nastupom na ovim utrkama, a vrućinu na visokih 30 stupnjeva i znoj nakon odličnoga nastupa brzo su zaboravili hidratizacijom nakon utrke, što se vidi i na fotografijama.

 

Čestitamo im i želimo puno uspjeha u daljnjim utrkama!

 

Tomislavcity

Sport - najnovije

Pro 14, 2017

Tomislavgrad: Sutra izvlačenje parova…

Gradska športska dvorana Tomislavgrad organizira…
Pro 11, 2017

Kuglači Tomislava poraženi od ekipe…

Zaostala utakmica 7. kola kuglačkog prvenstva F…
Pro 11, 2017

ŽKK Tomislav - ŽKK Ljubuški 57:21

ŽKK Tomislav jučer je odigrao dvije utakmice IX.…
Pro 11, 2017

Rezultati utakmica RK Delminium

Liga RS HB za mlađe uzraste - Kadeti Delminium…
Pro 10, 2017

Svi ga pitaju ima li protiv Hajduka…

Opet se susreću Hajduk i njegov česti “krvnik“…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME