Utorak, 01 Kolovoz 2017 21:54

Otvoren 28. Mladifest: Prigodnu homiliju uputio provincijal fra Miljenko Šteko (video)

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 

 

Večerašnje misno slavlje na otvorenju 28. Mladifesta pred desecima tisuća mladih iz cijeloga svijeta predslavio je ovogodišnji mladomisnik fra Augustin Ćordaš, a prigodnu homiliju uputio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Miljenko Šteko rekavši: „Vrijeme mladosti brzo leti i proleti. Ne gubimo ga u besplodnom životarenju nego se viteški odlučimo prema Gospi pružiti ruke i povjeriti joj svoje srce. A onda tim srcem poduprimo jedni druge na putu prema vječnom spasenju“, navodi portal radio-medjugorje.com.

Tradicionalni molitveni susret ove godine se održava pod motom "Da ljubav vaša sve više raste", a na njemu sudjeluju mladi iz cijeloga svijeta - BiH, Hrvatske, Italije, Poljske, Češke, Slovačke, Brazila, Ukrajine, Švicarske, SAD-a...

Susret predstavlja duhovni odmor za mlade koji će u to vrijeme sudjelovati u molitvi, svjedočanstvima, procesijama, pjesmama, klanjanju, krunicama, misama i koncertima. Svi programi u organizaciji Mladifesta prevode se simultano preko radijskih prijamnika na 20-ak jezika. Program se najčešće vodi na hrvatskom jeziku (simultano se prevodi preko zvučnika), a tijekom misnih slavlja koristi se i latinski jezik.

Molitveni susret mladih pokrenuo je pokojni fra Slavko Barbarić 1990., želeći da to bude vrelo na kojem će se mladi obnavljati, osvježavati svoj duh, pročišćavati svoje poglede i nadahnjivati se za nove korake. Svake godine broj sudionika se povećavao te je brojem prerastao sva druga međugorska okupljanja. Mladifest će završiti u nedjelju, 6. kolovoza, u 5 sati, svetom misom na Križevcu.

 

Radio-medjugorje.com/Fena/tomislavcity

 

Video sadržaj

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME