Subota, 01 Srpanj 2017 18:54

Crvenice: Biskup blagoslovio temelje kapelice u čast bl. Marije Petković

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
 
 
 
Mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko- duvanjski pohodio je danas Crvenice kako bi blagoslovio temelje kapelice koja se gradi kraj izletišta "Studena" u čast blažene Marije Propetog Isusa Petković.

-Trinaest stoljeća nismo imali sveca Hrvata. Drago nam je kada imamo parlamentarca u Njemačkoj koji je Hrvat, ponosimo se svakim odličnim liječnikom, znanstvenikom pa kako se ne bismo ponosili i svecem koji je Hrvat, upitao se biskup.

- Prvi hrvatski svetac je sveti Nikola Tavelić. Njega je papa proglasio svetim 1970. god. podsjetio je biskup u izuzetno nadahnutoj i zanimljivoj propovijedi.

Crkva je izuzetno stroga kada je proglašenje nekog sveca u pitanju i da bi se to dogodilo potrebno je čudo poput ozdravljenja od neizlječive bolesti bez uzimanja lijekova, rekao je biskup te pozvao da se naš narod svesrdno moli za zagovor bl. Marije Petković.

- Župa Seonica pripada franjevcima i bilo bi dobro kada bi se i oni što više trudili širiti štovanje ove blaženice, primjetio je biskup na kraju svoje homilije.

Riječi zahvale ocu biskupu kao i svima koji su podržali izgradnju ove kapelice, uputio je seonički župnik fra Vinko Kurevija. On je pozvao sve ljude dobre volje da podrže izgradnju ovoga objekta koje će, nakon što se uz Božju pomoć dovrši, biti mjesto molitve i duhovne okrjepe.
 
Ivana Ćurić/Tomislavcity

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME