Četvrtak, 15 Lipanj 2017 21:29

Tijelovska procesija u Tomislavgradu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

 

 

Večernje misno slavlje u sumisništvu više duvanjskih svećenika, predvodio je župnik fra Slaven Brekalo koji je u nadahnutoj propovijedi objasnio podrijetlo blagdana Tijelova ili punim nazivom Svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Rekao je da je ovo blagdan koji je nedostajao katoličkoj crkvi i da je za nas obične ljude vrlo razumljiv, jer je to trenutak kada je Gospodin došao na zemlju i postao stvaran. Pozvao je vjernike da na misi priđu na pričest i dotaknu Gospodina.

Nakon misnog slavlja glavnom tomislavgradskom ulicom upriličena je i tijelovska procesija u kojoj je sudjelovao veliki broj vjernika, ovogodišnjih prvopričesnika, krizmanika i članova župnoga crkvenog zbora. Ovo je inače treća godina zaredom kako je oživljeno održavanje tijelovske procesije koja  se, prema svjedočenju naših starih, nekada redovito održavala u našoj župi.

Iako se činilo da današnje vremenske prilike i poslijepodnevni pljusak neće omogućiti održavanje procesije, vrijeme se proljepšalo i tako omogućilo nastavak ove lijepe tradicije.

Podsjećamo da je odlukom resornoga županijskog ministarstva današnja svetkovina i neradni dan u Hercegbosanskoj županiji.

 

Tomislavcity

Više fotografija u galeriji

 

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME