Utorak, 13 Lipanj 2017 15:51

Proslava svetoga Ante u Brišniku

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

 

 

Mnoštvo se pobožnoga puka danas okupilo u Brišniku kako bi na misnome slavlju uz prošnje i zavjetne molitve obilježili svetkovinu narodu omiljenoga sveca, svetoga Ante.

Sveto misno slavlje koje je i ove je godine započelo svečanom procesijom predvodio je fra Jozo Radoš Đoka. On je u svojoj nadahnutoj propovijedi primjetio kako je narodu danas možda više nego ikad potreban sveti Ante.


-Svi smo mi grešni ljudi, a sveti Ante je najbolji učitelj i primjer svetosti. On je bio istinski sljedbenik poniznoga i poniženoga Krista i putokaz kojega svi mi trebamo pratiti, podsjetio je fra Đoka. Dodao je da su sveci nisu poput "sportaša kojima se divimo i kojima plješćemo stojeći u mjestu. Sveci su poziv na zajednički hod s njima".


Na kraju misnoga slavlja okupljenima se obratio i bukovički župnik fra Mladen Rozić, koji se iskreno zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju današnjega slavlja. Također je podsjetio domaćine da će uskoro početi radovi oko uređenja i popravka crkve u Brišniku koju bi složno i zajedno trebali financirati svi mještani.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Više fotografija pogledajte u galeriji

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME