Utorak, 13 Lipanj 2017 08:20

Proslava sv. Ante u duvanjskome kraju

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 

Blagdan je sv. Ante Padovanskoga, koji je uz sv. Franju najomiljeniji svetac u katoličkom puku. U duvanjskome kraju sv. se Ante na poseban način proslavlja u: Šujici, Grabovici i Brišniku, gdje će se i danas na svetim misama okupiti veliki broj vjernika i štovatelja ovoga sveca. Također i ove će godine brojni vjernici do crkava u Šujici, Grabovici i Brišniku hodočastiti pješice, prikazujući svoje potrebe, radosti i životne poteškoće sv. Anti, po čijem su zagovoru od Boga isprošene mnoge milosti i pomoći u svakovrsnim nevoljama.

Središnje misno slavlje u Šujici danas će predvoditi posuški župnik fra Mladen Vukšić, u Brišniku roški župnik fra Jozo Radoš Đoka, dok će u Grabovici misu predslaviti gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Molitva svetom Anti u svakoj potrebi

S čvrstim pouzdanjem preporučam se i ja tvom moćnom zagovoru kod Boga. Ne odbij moje prošnje i svojim posredovanjem kod Boga isprosi mi - ako je za dobro moje duše - milost... za koju te molim. Pomozi mi u ovoj mojoj potrebi i nevolji! Blagoslovi mene, moj rad, moju obitelj i sve moje drage, čuvaj nas od bolesti i pogibli duše i tijela! Sve nas krijepi da u boli i kušnji ostanemo čvrsti u vjeri i ustrajni u ljubavi. Amen.

 

Sveti Ante, moli za nas!


Svima koji nose ime ovoga dragog sveca čestitamo imendan.


Radio Tomislavgrad/Tomislavcity

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME