Srijeda, 21 Ožujak 2018 16:18

HB županija pokrenula sudski spor protiv HEP-a radi naplate više od 3 milijuna KM potraživanja

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Radi naplate duga zbog neplaćanja županijske naknade od posebnog značaja za Županiju, koja je propisana Zakonom o vodama Hercegbosanske županije, na zahtjev Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Županijsko javno pravobraniteljstvo pokrenulo je sudski spor protiv Gospodarskog društva HEP – proizvodnja Zagreb, Sektor Hidroelektrane i Crpne stanice „BUŠKO BLATO“ d.o.o. Livno.

U odredbama članka 74. Zakona o vodama Hercegbosanske županije (''Narodne novine Hercegbosanske županije, broj: 8/15) utvrđena je obveza plaćanja županijske naknade od posebnog značaja za Županiju, koju su duţni plaćati korisnici općih dobara bez obzira imaju li sjedište na području Županije, Federacije BiH, Bosne i Hercegovine ili drugih drţava. Ova naknada se između ostalog utvrđuje za proizvodnju električne energije i druge pogonske namjene u visini od 0,01 KM/kWh proizvedene električne energije.

Na temelju mjesečnih izvješća o količinama iskorištene vode za proizvodnju električne energije ukupan dug HEP – proizvodnja d.o.o. Zagreb Hercegbosanskoj županiji sukladno ovoj županijskoj naknadi za 2016. godinu iznosi 1.454.996,00 KM i za 2017. godinu 1.575.955,40 KM.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije pokrenulo je i upravni spor protiv Okolišne dozvole koju je Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdalo Crpnoj stanici za hidroenergetske objekte gornjeg horizonta HE Orlovac i hidro-akumulaciju Buško jezero s pripadajućim objektima zbog uočenih mnogobrojnih nedostataka.

 

Vlada HB županije/Tomislavcity

Politika - najnovije

Tra 21, 2018

Savez hrvatskih stranaka odgodio…

Savez hrvatskih stranaka (Hrvatska nezavisna…
Tra 20, 2018

Razgovor s Anom Papić

Ovaj tjedan smo kroz naše intervjue u…
Tra 20, 2018

HDZ 1990 na izbore izlazi samostalno

Imajući u vidu odluke Središnjeg odbora i…
Tra 19, 2018

Stjepan Šarac: "Sve svoje obveze uredno…

Ministarstvo financija uz potporu Vlade…
Tra 19, 2018

Vlada HBŽ-a utvrdila nacrt Zakona o…

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME