Utorak, 28 Studeni 2017 00:17

HBŽ: Usvojeno Izvješće o izvršenju proračuna

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 


Skupština Hercegbosanske županije (HBŽ) usvojila je u ponedjeljak u Tomislavgradu Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama HBŽ-a.

Prije izglasavanja dnevnog reda, ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a Petar Galić povukao je Prijedlog zakona o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci u HBŽ-u, obrazloživši kako su tek u petak dobili amandmane od Kluba Bošnjaka o kojima se županijska Vlada još nije očitovala.

Također, većina zastupnika nije prihvatila zahtjev predsjednika kluba zastupnika HDZ-a 1990 Nedjeljka Rimca o proširenju dnevnog reda s raspravom o povjerenju ministru Darinku Mihaljeviću.

Kao predlagač Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o sigurnosti prometa na cestama HBŽ-a, ministar unutarnjih poslova Darinko Mihaljević kazao je kako je na sjednici ovog doma održanoj u srpnju 2017. godine usvojen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama u HBŽ-u uz određene sugestije i prijedloge.  Istaknuo je kako je jedan od tih prijedloga uputio predsjednik Skupštine HBŽ-a Robert Bagarić, koji je uvažen i odnosi se na tehnički pregled vozila.

Zastupnici su također usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima HBŽ-a. U svom obrazloženju, resorni ministar Hikmet Hodžić istaknuo je kako se praćenjem dosadašnjih primjena odredbi tog zakona, u dijelu koji se odnosi na komunalnu naknadu, došlo do saznanja da dosadašnja zakonska rješenja kompliciraju postupak utvrđivanja visine komunalne naknade te da je naplata u tom segmentu veoma niska.

Također, usvojeno je Izvješće o izvršenju proračuna HBŽ-a za razdoblje od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2017. Prema tom izvješću, ukupno ostvareni konsolidirani prihodi i primici financiranja za taj vremenski interval iznose 32.526.771 maraka što je za 0,59 posto ili za 191.011 maraka više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U odnosu na plan proračuna za tekuću godinu od 76.263.613 maraka ostvareni prihodi i primitci za prvo polugodište 2017. godine iznose 42,65 posto.

Na kraju sjednice usvojeni su zaključci na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju Federacije Bosne i Hercegovine, na Nacrt Zakona o štrajku FBiH, te Zaključak na Nacrt Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova FBiH, javlja Fena.

Politika - najnovije

Ožu 21, 2018

Zajedno za Tomislavgrad: Amandmani…

Na sjednici održanoj 19.3.2018. godine, OV…
Ožu 21, 2018

HB županija pokrenula sudski spor…

Radi naplate duga zbog neplaćanja županijske…
Ožu 21, 2018

VIDEO: Drago Krpina žestoko se obrušio…

Iako predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i…
Ožu 21, 2018

Ilija Cvitanović: HDZ 1990 će na ove…

U Vitezu je u ponedjeljak, 19. ožujka 2018.…
Ožu 18, 2018

U Šujici održan sastanak hrvatskih…

Na inicijativu Hrvatske nezavisne liste, na…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME