Petak, 27 Listopad 2017 09:10

U Županiji Zapadnohercegovačkoj pet neradnih dana

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

 

Vlada Županije Zapadnohercegovačke donijela je odluku da će i petak, 3. studenog 2017. godine, biti neradni dan. Odluka je donesena na 84. sjednici ove vlade, održanoj u četvrtak u Širokom Brijegu.

S obzirom da su srijeda 1. i četvrtak 2. studenog (blagdan Svih Svetih i Dušni dan) po Zakonu o blagdanima i neradnim danima u ŽZH neradni dani, vlast je odlučila neradnim danom proglasiti i petak 3. studenog te su tako spojili tri neradna dana s dva svakako neradna dana vikenda te će odmarati punih pet dana.

Dok Hrvatska za blagdan Svih svetih ima jedan neradni dan, Hercegbosanska županija dva, Zapadnohercegovačka je bez premca, skoro pa cijeli tjedan.

Svima je poznato da su neradni dani rezervirani uglavnom za uposlenike u državnim institucijama, a da vlade koje donose ovakve odluke nemaju mehanizme kojima bi osigurale da neradni dani budu za sve uposlenike, odnosno uposlenike u većini privatnih tvrtki (ili barem kontrolama uvesti plaćanje rada radnicima na blagdane i u neradne dane, sukladno zakonskim propisima). Ako bi se provodili zakonski propisi i dodatno plaćalo radnike za rad na blagdane i neradne dane, to bi vjerojatno dovelo do znatnijeg opterećenja tvrtki koje moraju raditi neprekidno, a o tome u vladama nitko niti ne razmišlja, pa zato i donose ovakve odluke. 

Pitanje je samo kako će se organizirati roditelji koji rade kod privatnika koji će raditi većinu dana s obzirom da neće raditi vrtići, škole...

 

bljesak.info/Tomislavcity

 

 

Politika - najnovije

Tra 21, 2018

Savez hrvatskih stranaka odgodio…

Savez hrvatskih stranaka (Hrvatska nezavisna…
Tra 20, 2018

Razgovor s Anom Papić

Ovaj tjedan smo kroz naše intervjue u…
Tra 20, 2018

HDZ 1990 na izbore izlazi samostalno

Imajući u vidu odluke Središnjeg odbora i…
Tra 19, 2018

Stjepan Šarac: "Sve svoje obveze uredno…

Ministarstvo financija uz potporu Vlade…
Tra 19, 2018

Vlada HBŽ-a utvrdila nacrt Zakona o…

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME