Srijeda, 11 Listopad 2017 08:59

Još jedna sarajevska priča: TV Hayat o iseljavanju iz Livna - preko 20.000 Livnjaka napustilo zavičaj!?

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

 

Domaći političari skrivaju podatke o iseljavanju, stavljaju problem iseljavanja pod tehpih ili ga uvijeno interpretiraju, govoreći da se uvijek iseljavalo s ovih naših prostora. Odlazak stanoviništva je zaista uzeo maha i vidljivo je da ubrzano nestajemo. Škole su sve praznije, ulice puste, a u selima osim rasvjete ništa ne svijetli...

Upravo taj prostor koriste sarajevski mediji, liju krokodilske suze i iseljavanje povezuju s neuspješnom hrvatskom politikom. Njihovi zaključci se svode na konstatacije da se na područjima gdje je čisto hrvatska vlast još masovnije odlazi nego u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Hoće li naši političari i dalje zabijati glavu u pijesak i ostavljati slobodan medijski prostor za različite interpletacije: nekada iskrene i ispravne a nekada s jasnom političkom namjerom ili će iznijeti jasne statističke pokazatelje i problem iseljavanja i gubitka stanovništva pokazati u pravom smislu, suočiti se s tim problemom te nakon toga krenuti hladne glave u njegovo rješavanje, ostaje za vidjeti.

U međuvremenu i ekipa TV Hayata je bila u Livnu. Za emisiju Dobar Dan BiH novinarka Alisa Gluhović bavi se podatkom da je iz Livna od rata do danas iselilo preko 20.000 Livnjaka. Pogledajte prilog.

 

 

 

TV Hayat/Tomislavcity

 

Politika - najnovije

Ožu 22, 2018

Vlada HBŽ-a donijela odluku o…

Nakon razmatranja na današnjoj sjednici Vlada…
Ožu 21, 2018

Zajedno za Tomislavgrad: Amandmani…

Na sjednici održanoj 19.3.2018. godine, OV…
Ožu 21, 2018

HB županija pokrenula sudski spor…

Radi naplate duga zbog neplaćanja županijske…
Ožu 21, 2018

VIDEO: Drago Krpina žestoko se obrušio…

Iako predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i…
Ožu 21, 2018

Ilija Cvitanović: HDZ 1990 će na ove…

U Vitezu je u ponedjeljak, 19. ožujka 2018.…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME