Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 11:01

HDZ: Reagiranje na priopćenje – Osvrt na sjednicu Općinskog vijeća Tomislavgrad koalicije Zajedno za Tomislavgrad od 31. srpnja 2017. god.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 

Povodom priopćenja koalicije Zajedno za Tomislavgrad objavljenoga 31.7.2017. god. na portalu tomislavcity.com ponukani smo odgovoriti na netočno tumačenje činjenica i pogrešno informiranje javnosti. Nećemo se pozivati na zakone o medijima, nego samo očekujemo ravnopravan tretman za sve političke subjekte u Tomislavgradu.

O terminologiji koalicije Zajedno za Tomislavgrad koja svoje neistomišljenike naziva „seljačinama“ nećemo trošiti riječi. To samo govori o (ne)poštivanju političke volje duvanjskih ljudi izražene na lokalnim izborima. A da navedena koalicija s prijezirom gleda na hrvatsku izbornu volju, shvatili smo prilikom formiranja Platforme.

U aludiranju na pojedinačne osobe i svođenju rasprave na osobnu razinu Koalicija je vrlo uspješna. Čestitamo. Ipak ćemo istaknuti: dr. Dragan Čović u odnosu na Zvonku Jurišića je ono što je bio dr. Franjo Tuđman u odnosu na Ivicu Račana.

Što se tiče samog priopćenja Koalicije, duvanjska javnost ništa ne bi izgubila da takvo priopćenje nije ni objavljeno. Sve u svemu, hrpa proturječnih objašnjenja i pravdanja.

Zanimljivo je kako nakon svake sjednice Općinskog vijeća Tomislavgrad ova koalicija izlazi s priopćenjem za javnost, premda svi vijećnici na sjednicama općinskog vijeća imaju dovoljno vremena i prostora iznijeti svoje stavove. Međutim, u otvorenoj raspravi nismo imali priliku čuti uvjerljive argumente, dok se po završetku sjednice pišu nepotrebna priopćenja. Zašto? Odgovor je jasan – vijećnici Koalicije ne pokazuju dovoljno političkog kapaciteta kojim bi u korektnoj raspravi obranili svoje stavove. Po izlasku iz vijećnice naglo bivaju „prosvijetljeni“ i plodovi tog „prosvjetljenja“ dolaze u vidu priopćenja. Ovo se događa jer birajući br. 1 na listi Koalicije dobivate br. 2 u Vijeću, kao i radi distanciranja politički zrelih i nacionalno osviještenih osoba od ove koalicije nakon projekta Platforme. Takav proces vodi političkoj podkapacitiranosti ovih stranaka i nedostatku kvalitetne rasprave s njihove strane na sjednicama Općinskog vijeća. Nismo optimisti da će popraviti stanje po ovom pitanju jer kadrovi s Univerziteta Džemal Bijedić ne ulijevaju nadu.

S obzirom na kontinuirano prozivanja predsjednika Općinskog vijeća i Općinskog načelnika, kao i poimenično navođenje imena drugih vijećnika, premda su isti javne osobe, držimo da bi takva priopćenja trebalo onda i potpisati poimenično, imenom i prezimenom, jer je i osoba koja takva priopćenja šalje javna osoba.    

Ovim priopćenjem za nas je završena javna rasprava po ovoj temi i nećemo se više oglašavati. Svoje stavove izreći ćemo u demokratskom ozračju unutar zato predviđenih procedura. Također, veselimo se budućem priopćenju koalicije Zajedno za Tomislavgrad nakon naredne sjednice Općinskog vijeća.

 

Ured za informiranje HDZ-a Tomislavgrad

Politika - najnovije

Pro 16, 2017

Proračun Hercegbosanske županije u…

Prema utvrđenom prijedlogu na jučerašnjoj…
Pro 15, 2017

HRS: Hvala hrvatskim predstavnicima na…

Usvajanje zakona o trošarinama je donesen…
Pro 12, 2017

Je li informatizacija OV Tomislavgrad…

Kao što je u općinskom proračunu planirano, na…
Pro 08, 2017

Isplaćena sredstva korisnicima stalnih…

Početkom mjeseca prosinca tekuće godine…
Pro 08, 2017

Glasnović: U Hrvatskoj su najviše…

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME