Četvrtak, 13 Srpanj 2017 22:27

Glasnović: Hrvatskoj je prirodno mjesto u središnjoj Europi i na Mediteranu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 

Sudjelovanje Republike Hrvatske na summitu "Berlinski proces" koji se danas održava u Trstu, saborski zastupnik Željko Glasnović ocijenio je potpunim promašajem.

- Hrvatskoj je prirodno mjesto u središnjoj Europi, na Mediteranu. Hrvatska pripada tom geografskom području - izjavio je saborski zastupnik Željko Glasnović u razgovoru za Direktno.hr.

Osvrnuo se i na odnose u BiH, upozoravajući na utjecaj koji tamo imaju Rusija i Turska.

- Federacija Bosne i Hercegovine ne gleda prema Europi već prema Istanbulu, a Republika Srpska gleda prema Istoku - ustvrdio je Glasnović dodajući kako je to problem u odnosi i na kašnjenje euro-atlantskih procesa.

Zanemarivanje ustavnih obveza i hrvatskog naroda u BiH od 2000. godine Glasnović vidi strateškim promašajem čije će posljedice tek doći na naplatu.

-Treba istaknuti kako je stateški promašaj hrvatske države na terenu što nije brinula o hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, a to je njezina briga i po Ustavu. Mi smo u potpunosti pogubili moralne vrijednosti. To je posljedica komunizma i ona hara u svim državama nekadašnje Jugoslavije, a zbog nje Hrvatska je izgubila i teritorij i doživjela je demografski pad - zaključio je nezavinski saborski zastupnik Željko Glasnović.

Podsjetimo, regionalni skup država Jugoistočne Europe forsiraju Njemačka i Francuska, ali će mu prethoditi trojni sastanak čelnika tih dviju država te Italije koja, prema pisanju tamošnjih medija, želi u središte rasprava staviti pitanje migranata u čemu mnogi vide pokušaj pritiskanja tih država kako bi se uključile u zbrinjavanje migranata koji sa sjevera Afrike pristižu u Italiju.
Analitičari upozoravaju da većinu čelnika država Jugoistočne Europe zabrinjava što je prevelik fokus u ovom projektu stavljen na Srbiju.

 

hrsvijet.net

Politika - najnovije

Ožu 22, 2018

Vlada HBŽ-a donijela odluku o…

Nakon razmatranja na današnjoj sjednici Vlada…
Ožu 21, 2018

Zajedno za Tomislavgrad: Amandmani…

Na sjednici održanoj 19.3.2018. godine, OV…
Ožu 21, 2018

HB županija pokrenula sudski spor…

Radi naplate duga zbog neplaćanja županijske…
Ožu 21, 2018

VIDEO: Drago Krpina žestoko se obrušio…

Iako predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i…
Ožu 21, 2018

Ilija Cvitanović: HDZ 1990 će na ove…

U Vitezu je u ponedjeljak, 19. ožujka 2018.…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME