Subota, 08 Srpanj 2017 22:19

Dragan čović: Obavještajne strukture korištene za potrebe određenih politika

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da treba hitno pristupiti rješavanju nagomilanih problema u obavještajnom sektoru, za koji smatra da nije korišten u interesu svih institucija BiH, nego za potrebe određenih politika.

“Vidjeli ste koliko problema imamo u obavještajnom sektoru i oni će sve više dolaziti do izražaja, jer je taj sustav  korišten u različite političke svrhe posljednjih godina”, rekao je Čović za Dnevni avaz. 

On je istaknuo da su nakon otvaranja tih pitanja na površinu izašle sve nedosljednosti i gruba kršenja zakona. Čović smatra da je i ranije trebalo doći do sastanka Zajedničkog povjerenstva Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije i Izvršno-sigurnosnim povjerenstvom koji čine predsjedatelj Vijeća ministara BiH i dvojica njegovih zamjenika.

“Mislim da je i prije trebalo doći do tog sastanka jer mi sada spašavamo što se može spasiti”, zaključio je Čović. On je naglasio da Vijeće ministara BiH nema podršku parlamenta, ali je mišljenja da neće biti razriješeno zbog procedura koje moraju proći oba parlamentarna doma.

“Nisam zadovoljan radom nijedne razine vlasti”, rekao je Čović i kao primjer naveo kašnjenje odgovora na Upitnik EU, koji je trebao biti gotov do kraja svibnja. Čović, koji je i predsjednik HDZ BiH, stava je da politički lideri iduće razdoblje moraju iskoristiti da izvuku maksimum iz suradnje i za idući tjedan najavio sastanak s predsjednikom Republike Srpske i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, koji će službeno posjetiti Mostar.

Hrvatski član Predsjedništva rekao je da će Predsjedništvo na idućuj sjednici uputiti službeni poziv za posjetu BiH predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te da je u planu da se u posjetu uskoro pozove i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Izvorni članak pročitajte na: www.vecernji.ba

Politika - najnovije

Tra 21, 2018

Savez hrvatskih stranaka odgodio…

Savez hrvatskih stranaka (Hrvatska nezavisna…
Tra 20, 2018

Razgovor s Anom Papić

Ovaj tjedan smo kroz naše intervjue u…
Tra 20, 2018

HDZ 1990 na izbore izlazi samostalno

Imajući u vidu odluke Središnjeg odbora i…
Tra 19, 2018

Stjepan Šarac: "Sve svoje obveze uredno…

Ministarstvo financija uz potporu Vlade…
Tra 19, 2018

Vlada HBŽ-a utvrdila nacrt Zakona o…

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME