Četvrtak, 06 Srpanj 2017 22:26

Ivan Stanić Švabo: Biti na strani istine, nikad nije kasno!

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Poštovani sugrađani,

 

ponukan nizom pozitivnih komentara kolega iz rata a nakon pisanja moga prvog "Otvorenog pisma", u kojem se osvrnuh na niz propusta u organizaciji Obljetnice brigade KT-Tomislavgrad i nepravdu koja se dogodila velikom broju branitelja. Još motiviraniji, pokušat ću stati na kraj nepravdama i prevarama kojima se služe interesne skupine koje su se infiltrirale u naše braniteljske udruge. Kada sam se odlučio za pisanje svoga prethodnog otvorenog pisma, nisam ni slutio kako nečija težnja za istinom može biti „rak rana“ onima koji su se djelomično ili potpuno pronašli u onome što napisah. Da je vrijeme za istinu i razotkrivanje svih onih koji na račun braniteljskih udruga koriste razno-razne pogodnosti, nemareći pri tome za onaj pravi smisao postojanja tih udruga. U prilog govore i činjenice da sam po objavi pisma dobio niz telefonskih poziva potpore i dodatne spoznaje o određenim nepravilnostima oko rada kako braniteljskih udruga tako i pojedinih službi koje su vezane za braniteljsku populaciju. Samo dan nakon objave moga otvorenog pisma, na portalima se našlo pismo kojim se atakira moj osvrt na organizaciju dana Brigade. Svatko ima pravo na svoje viđenje situacije. Ali, kada pismo nije potpisano, naslutiti se da kako se netko posramio ili pak napisano nije plod nečijeg razmišljanja, već produkt zapovjedi s pokušajem smirivanja situacije od strane onih čiji je ego povrijeđen. Ono što nikada u životu nisam volio, je skrivanje, bježanje od samog sebe. Čemu bježati?! Bijeg je samo prirodni životinjski nagon za preživljavanjem. Bježi se od nečeg ili onoga tko je nadmoćniji i ili jači. Zar istina ne treba biti jača od laži??! U ovom našem slučaju laž se dala u bijeg pred istinom. Možda je pismo poslano sa adrese onog tko je "zasjeo na tron naše obljetnice", to ne znam ali nam ostaje za vidjeti?

A koliko je moje prethodno otvoreno pismo uzburkalo ustajalu vodu-baru, govori činjenica zaposjednutih položaja u obrani laži. Grupiranjem snaga kao u životinjskom svijetu, bilo u čoporu, krdu, roju, jatu ili ratu, veća je mogućnost pobjede! Tako se grupiraju svi oni koji su pogođeni mojim ranijim pismom, iako ne pripadaju istom klanu, poduzimaju zajedničke korake u pokušaju sprječavanja razotkrivanja nemoralnih radnji o kojima se lagano prikuplja dokumentacija i ide u procese dokazivanja istine i ispravljanja nepravde. Formiraju se skupine onih kojima moje pismo nikako ne odgovara i poduzimaju određene aktivnosti kako bi odmah u startu osudili pokušaj dokazivanja istine na propast. Kronološkim slijedom, prvo se javlja tajnik UHDVDR-a, komentirajući po portalima pri tomu ne krijući oduševljenje "uspješnog" obilježavanja obljetnice Br. "K.T.", pokušavajući time uvjeriti kako mene tako i čitatelje portala kako sam u velikoj zabludi i da politika nije zauzela tron naše obljetnice. Nakon neuspjelog pokušaja, na red dolaze „lažni profili“ koji putem otvorenih komentara blate mene i moje istomišljenike nazivajući me “žalnim i sujetnim“(to su očito naučili na protekloj političkoj akademiji jer se na taj način autokrati obračunavaju sa svojim neistomišljenicima koristeći se medijskim prostorom). Nakon „lažnjaka“, slijedi još jedan pokušaj u vidu otvorenog nepotpisanog pisma o kojem sam govorio u kartici teksta iznad.

Neki su se pak odlučili na podmuklu igru jer sam najavio svoju kandidaturu za predsjednika HVIDR-e podružnice Tomislavgrad, to pokušali spriječiti organiziranjem Izborne skupštine podružnice Tomislavgrad, 08. 07. 2017. god. samo pet dana nakon najave moje kandidature, nadajući se da u kratkom roku nemam šansu okupiti dovoljan broj članova HVIDR-e koji bi eventualno meni dali potporu. Inzistiranjem dijela tijela organizacije koji nemaju učešća u nemoralnim radnjama, "zbor" je prolongiran za 15. 07. 2017. god. Organizacijski odbor najavio je "zbor" podružnice putem medija i naveo kako u izbornom procesu mogu sudjelovati samo oni članovi koji posjeduju novu iskaznicu. Uložio sam napor proučavajući Statut HVIDR-e, (izvornik nedostupan porad prilagodbe, izmjena i dopuna??!), ali ne nađoh akt koji kaže kako u izboru mogu učestvovati samo članovi sa novim iskaznicama. Kako statutarna odredba kaže, u biranju tijela HVIDR-e, treba omogućiti volju izbora novog predsjednika i tijela Udruge, svim članovima koji su potpisali pristupnicu. Što je razlogom ovakvog sazivanja "zbora" naše podružnice ostaje za vidjeti.


U boj za pravednost braniteljskoj populaciji,

Ivan Stanić Švabo

 

U Tomislavgradu, 6. srpnja 2017. godine

 

Politika - najnovije

Tra 21, 2018

Savez hrvatskih stranaka odgodio…

Savez hrvatskih stranaka (Hrvatska nezavisna…
Tra 20, 2018

Razgovor s Anom Papić

Ovaj tjedan smo kroz naše intervjue u…
Tra 20, 2018

HDZ 1990 na izbore izlazi samostalno

Imajući u vidu odluke Središnjeg odbora i…
Tra 19, 2018

Stjepan Šarac: "Sve svoje obveze uredno…

Ministarstvo financija uz potporu Vlade…
Tra 19, 2018

Vlada HBŽ-a utvrdila nacrt Zakona o…

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME