Subota, 17 Lipanj 2017 14:33

DRAŠKO DALIĆ: Ruši me dinastija Krišto, a plan provode četiri ministra: Darinko Mihaljević, Stipan Šarac, Ivica Brešić i Petar Galić

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

 

U velikom, rekli bi smo oproštajnom intervju, koji je Draško Dalić, predsjednik Vlade HB županije, dao Dnevnom listu govori otvoreno o odnosima unutar Vlade HB županije, nepotizmu i lokalnim netrpeljivostima. U nastavku možete pročitati nekoliko izvadaka iz intervjua, a cijeli članak pročitajte na stranicama Dnevnog lista.

- U cijeli koncept privatnih interesa pojedinaca iz ŽO-a, političku priliku koriste i članovi koji dolaze iz Tomislavgrada, koji na ovakav način razaraju političko biće Općinskog odbora Livno i time jačaju svoje pozicije u Skupštini i Vladi HBŽ-a što im je jedini interes u potpunosti zanemarujući ostali politički prostor HBŽ-a kao da ne postoji.

– Ovdje se ne radi o rekonstrukciji Vlade HBŽ-a, već o mom sklanjanju s pozicije predsjednika Vlade. Odluka o mojoj smjeni donesena je puno ranije i od tada se smišljeno blokira rad Vlade i mene kao predsjednika, kako bi se pokazalo da nisam sposoban voditi Vladu. U tome isključivo sudjeluju ministri HDZ-a BiH, odnosno predsjednik OO Livno Darinko Mihaljević (ministar unutarnjih poslova), predsjednik OO Tomislavgrad Stipan Šarac (ministar financija), predsjednik ŽO-a Ivica Brešić (ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva), kao i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić.

- U ŽO imamo potpuni nepotizam obitelji Krišto rodbinski i tazbinski. Kako objasniti članstvu HDZ BiH, pa i narodu sve ove odnose. Čime se može opravdati, da je suprug Borjane, Branko Krišto nositelj sljedećih funkcija: Član županisjkog odbora HDZ BiH, zastupnik u Skupštini HBŽ, predsjednik kluba HDZ BiH u Skupštini HBŽ, predsjednik upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru, pomoćnik ravnatelja županijske bolnice u Livnu, predsjednik povjerenstva za odobravanje vanjskog liječenja, predsjednik povjerenstva za određivanje specijalizanata, ono što ja znam. Neka članstvo HDZ BiH, a i drugi procjene o čemu se ovdje radi.

- Isto tako, granični prijelaz Vaganj je blokiran za odvijanje prometa ljudi, osim u pograničnom dijelu, tako da je naša investicija u prometnicu Vaganj od oko 13 milijuna konvertibilnih maraka postala potpuno promašena.

 


Cijeli intervju pročitajte na stranici Dnevnog lista.

Politika - najnovije

Tra 21, 2018

Savez hrvatskih stranaka odgodio…

Savez hrvatskih stranaka (Hrvatska nezavisna…
Tra 20, 2018

Razgovor s Anom Papić

Ovaj tjedan smo kroz naše intervjue u…
Tra 20, 2018

HDZ 1990 na izbore izlazi samostalno

Imajući u vidu odluke Središnjeg odbora i…
Tra 19, 2018

Stjepan Šarac: "Sve svoje obveze uredno…

Ministarstvo financija uz potporu Vlade…
Tra 19, 2018

Vlada HBŽ-a utvrdila nacrt Zakona o…

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME