Četvrtak, 18 Svibanj 2017 14:23

Frano Krišto na sudu izjasnio da nije kriv po tužbi Borjane Krišto

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 

Na Općinskom sudu u Livnu pred sutkinjom Karmelom Lemo, danas se Frano Krišto (26) izjasnio da nije kriv po tužbi Borjane Krišto.

Optuženi je na Sud došao bez odvjetnika i u pratnji sestre, kojoj, kao ni novinarima, nije bio dopušten ulazak u sudnicu. Nakon saslušanja, za "Avaz" je potvrdio da je izjavio da nije kriv.

Podsjećamo, Frani Krišti se na teret stavlja da je 27. ožujka 2017. godine u popodnevnim satima kamenjem gađao zamjenicu predsjedavajućega Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i visoku dužnosnicu HDZ -a BiH iz Livna Borjanu Krišto, koja se nalazila u vrtu.

Optuženi, koji je po zanimanju novinar, ali bez posla, ne negira da je bacio dva manja kamena, no tvrdi da je jedan pao ispred kapije, a drugi nije ni do kapije.

On kaže da je to uradio iz revolta zbog nepravde, političke diskriminacije i diskriminacije u zapošljavanju prema njegovim roditeljima, njemu samom i sličnima, te zbog saznanja o dodjeli 100.000 KM livanjskoj UG „Hrvatska žena“ na čijem je čelu bila nevjesta Borjane Krišto, Tihana Krželj.

On se javno ispričao, tvrdeći da je u revoltu pogriješio.

- Da nama mladima iz svih nacija daju da se dogovorimo i odlučujemo o sudbini ove države, veoma brzo bismo se dogovorili i mnoge bi stvari riješili na dobrobit svih. Ali, izgleda da mladima, sposobnima i nekorumpiranima nema mjesta i da smetaju. No, vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati i dokle će građani trpjeti - kazao je Frano za Avaz, nakon saslušanja u sudu.

 

Foto: livno-online

Politika - najnovije

Ožu 22, 2018

Vlada HBŽ-a donijela odluku o…

Nakon razmatranja na današnjoj sjednici Vlada…
Ožu 21, 2018

Zajedno za Tomislavgrad: Amandmani…

Na sjednici održanoj 19.3.2018. godine, OV…
Ožu 21, 2018

HB županija pokrenula sudski spor…

Radi naplate duga zbog neplaćanja županijske…
Ožu 21, 2018

VIDEO: Drago Krpina žestoko se obrušio…

Iako predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i…
Ožu 21, 2018

Ilija Cvitanović: HDZ 1990 će na ove…

U Vitezu je u ponedjeljak, 19. ožujka 2018.…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME