Četvrtak, 18 Svibanj 2017 13:35

Održana 72. sjednica Vlade Hercegbosanske županije

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Na današnjoj sjednici Vlada Hercegbosanske županije donijela je Zaključak kojim se daje pozitivno Mišljenje na nacrt Federalnog Zakona o kemikalijama.

Donesena je Odluka o usvajanju Programa potpore za predlaganje projekata i programa u oblasti kulture za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 300.000,00 KM i Odluka o usvajanju Programa potpore za predlaganje projekata i programa u oblasti športa za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 180.000,00 KM. Sredstva za financiranje projekata osigurana su u Proračunu Hercegbosanske županije za 2017. godinu kod Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, a raspodijeliti će se temeljem Javnog poziva kojega će raspisati resorno Ministarstvo.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 2.500,00 KM Župi Svetog Josipa iz Drvara u svrhu financijske potpore za odlazak mladih iz Drvara i Bosanskog Grahova na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovar. Također je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava u ukupnom iznosu od 500,00 KM Dječjem vrtiću „Sunčani most“ iz Livna u svrhu sufinanciranja edukacije dviju odgajateljica ove ustanove.

Vlada je donijela i Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju visine novčane naknade članovima Stegovnog povjerenstva, te donijela Rješenje o imenovanju privremenih članova Stegovnog vijeća na razdoblje od 6 mjeseci, kao i Odluku o unutarnjoj preraspodjeli sredstava Zavoda za hranu i veterinarstvo u sastavu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2017.godinu. Preraspodjela će se izvršit na način da se novčana sredstva na ekonomskom kodu „Nabavka uredske opreme“ umanjuju za iznos od 110.000,00 KM i rasporede na ekonomski kod „Investicijsko održavanje zgrada“.

Dano je pozitivno Mišljenje na nacrt Sporazuma o uspostavi nacionalne kontakt točke kao Središnje točke kontakta između Europola i drugih nadležnih tijela Bosne i Hercegovine koje je od Vlade Hercegbosanske županije tražilo Ministarstvo sigurnosti BiH .

Donesena je također i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava za sufinanciranje projekata ekoloških udruga iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2017. godinu predloženog od strane Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije. Sredstava za sufinanciranje projekata predviđena su u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM, a biti će transferirana udrugama građana koje ispune uvjete i kriterije Javnog poziva kojega će ovo Ministarstvo raspisati.

Vlada je donijela i Odluku o visini novčane naknade na temelju ocjene rada za državne službenike, namještenike i zaposlenike MUP-a za 2016. godinu. Visina naknade na temelju ocjene rada za 2016. godinu za državne službenike koji su ocjenjeni ocjenom “izuzetno uspješan” iznosi 10%.

Na kraju današnje sjednice Vlada je primila k znanju informaciju o realizaciji koncesijskih ugovora za 2016. godinu koju je pripremilo i izradilo Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije, priopćeno je iz Vlade.

Politika - najnovije

Ožu 22, 2018

Vlada HBŽ-a donijela odluku o…

Nakon razmatranja na današnjoj sjednici Vlada…
Ožu 21, 2018

Zajedno za Tomislavgrad: Amandmani…

Na sjednici održanoj 19.3.2018. godine, OV…
Ožu 21, 2018

HB županija pokrenula sudski spor…

Radi naplate duga zbog neplaćanja županijske…
Ožu 21, 2018

VIDEO: Drago Krpina žestoko se obrušio…

Iako predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i…
Ožu 21, 2018

Ilija Cvitanović: HDZ 1990 će na ove…

U Vitezu je u ponedjeljak, 19. ožujka 2018.…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME