Četvrtak, 04 Svibanj 2017 12:46

Marić ostaje ministar - 75 za i 75 protiv

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

 

Hrvatski sabor u četvrtak nije izglasao nepovjerenje ministru financija Zdravku Mariću. Naime, za odluku o iskazivanju nepovjerenja hrvatskom ministru financija Zdravku Mariću od 150 zastupnika njih 75 je bilo za, a protiv 75.

Zdravko Marić tako ostaje ministar, no nije utvrđena ni parlamentarna većina.

Jedini nije glasovao zastupnik Željko Glasnović koji je uoči pojedinačnog izjašnjavanja napustio sabornicu dok je neposredno prije izjavio da će glasovati po savjesti.

Inače, u Saboru je do sitnih sati u četvrtak ujutro trajala maratonska rasprava o zahtjevu za izglasavanjem nepovjerenja Mariću, koje je predložilo 46 zastupnika SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a, Živog zida i Snage jer tvrde da je ministar, kao jedan od bivših direktora u Agrokoru, trebao znati o financijskom stanju tog koncerna koje je prouzročilo krizu u zemlji.

Inače, Hrvatski sabor u četvrtak je odobrio da se u zastupničke klupe vrate HDSSB-ov Branimir Glavaš te tri bivša Mostova ministra – Vlaho Orepić, Slaven Dobrović i Ivan Kovačić.

Glavaševim povratkom Sabor će napustiti njegov zamjenik Josip Salapić, a povratkom bivših Mostovih ministara iz Sabora odlaze njihove zamjene, zastupnici Davor Romić, Ljubica Ambrušec i Maro Kristić.

Orepiću i Dobroviću mandati prestaju mirovati 10. svibnja, Kovačiću dan kasnije.

Glavaševom odlukom da se vrati u Sabor najelegantnije se rješava prijepor nastao nakon što su se, sada već bivši HDSSB-ovci, Vladimir Šišljagić i Dinko Burić pobunili protiv odluke Mandatno-imunitetnog povjerenstva da Glavaša u Saboru zamjeni Salapić.

 

bljesak.info

Foto: Pixsell

Politika - najnovije

Sij 23, 2018

Bagarić: Zastupnici HDZ-a, SDA i SBB-a…

Zastupnici HDZ-a BIH, SDA i SBB-a neće doći na…
Sij 22, 2018

Hoće li Valentin Inzko biti doživotni…

Austrijski diplomat Valentin Inzko koji je od…
Sij 19, 2018

Jozo Bagarić: Mislio sam da je ovo…

Nekoliko nasrtaja bošnjačkih stranaka na…
Sij 18, 2018

Vlada HBŽ dala suglasnost za školovanje…

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj…
Sij 18, 2018

HRS: Jesu li Hrvati u BiH samo…

Imajući u vidu „diskrecijske“ neplanirane i…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME