Utorak, 18 Travanj 2017 16:03

Potpisan Memorandum o suradnji Vlade Hercegbosanske županije, APIK-a i ACCOUNT-a

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije danas je upriličeno potpisivanje Memoranduma o suradnji Vlade Hercegbosanske županije, Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) i Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT.

Memorandum su potpisati predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić, zamjenik ravnatelja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Dragan Slipac i direktor Mreže ACCOUNT Eldin Karić.

Zadovoljstvo mi je što smo danas potpisali Memorandum o razumijevanju rekao je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić te dodao da je Vlada Hercegbosanske županije dala sebi zadaću da će u sljedećem razdoblju na prostoru županije biti nulti stupanj tolerancije prema kriminalu i korupciji.

„Današnjim popisanim sporazumom dali smo sebi obvezu kao i svim ljudima koji žive na ovom prostoru da ćemo se pokušati međusobno ujediniti protiv zla koje je prisutno u BiH i Hercegbosanskoj županiji a to je kriminal i korupcija, kako bismo bili što uspješniji iako znam da nismo u mogućnosti u potpunosti iskorijeniti korupciju i kriminal koji su sastavni dio svake zajednice i života. Nadam se da će nam sporazum biti dodatna snaga i pravac za buduće djelovanje", rekao je predsjednik Vlade.

Hercegbosanska županija ovim je ispunila svoje strateške pa i zakonske obveze u smislu izrade Strategije formiranja tijela a na koncu i potpisivanja ovog memoranduma kojim su definirane razmjene podataka provedbe Strategije, rekao je Dragan Slipac, zamjenik ravnatelja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije te izrazio zadovoljstvo današnjim boravkom u Hercegbosanskoj županiji u kojoj vidi napredak. „Korupcija je postala način življenja u BiH, ona je zlo koje dodiruje sve nas i moramo se sustavno boriti protiv te pošasti, a samo se zajednički možemo boriti“, dodao je zamjenik ravnatelja Slipac.

Direktor Mreže ACCOUNT, Eldin Karić zahvalio je predsjedniku Vade Drašku Daliću što je omogućio da se zajedno s Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije krene u pripremu strateških dokumenata vezanih za borbu protiv korupcije na području Hercegbosanske županije. „Želio bih naglasit da je ovo veliki pomak za županiju jer je zajedno s još dvije županije potpisala memorandum, što je ujedno pokazatelj da je županija zaista spremana ući u borbu protiv korupcije i da pokuša srediti stanje u toj oblasti na području županije dodao je Karić.

Potpisivanju Memoranduma kojim se formalizira suradnja između potpisnica iz Akcijskog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije (2015.-2019) nazočili su ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinko Mihaljević i predstavnici ministarstva pravosuđa i prave.

 

Vlada HBŽ

Politika - najnovije

Velj 16, 2018

Logoraši s Antom Nobilom pokreću tužbu…

Predstavnici Saveza logoraša BiH sastali su se u…
Velj 15, 2018

Duel na N1: Emir Suljagić - Tvrtko…

Gosti u emisiji Pressing televizije N1 bili su…
Velj 12, 2018

Osvrt Koalicije „Zajedno za…

Dana 7.2.2018. godine održana je 10. sjednica OV…
Velj 12, 2018

Gdje spava Melania ili kamo ide…

Razlike između predsjednice i premijera nisu…
Velj 11, 2018

Ponuda iz Tomislavgrada…

Nije bitno da smo svi SDA, bitno je da neko radi…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME