Petak, 07 Travanj 2017 16:54

Ivo Sanader osuđen na četiri i po godine zatvora

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader i suoptuženici danas su proglašeni krivima na Županijskom sudu Zagreb u slučaju "Planinska" u kojem je optužen za primanje mita od 17 milijuna kuna (2,2 milijuna eura), prenose hrvatski mediji.

Kako prenosi Jutarnji list, Sanader je osuđen na 4 godine i šest mjeseci, Fiolić na jednu godinu, koja se zamjenjuje dobrotvornim radom, kao i Mlinarević. Presuda je objavljena četiri godine od početka suđenja.

Osim Sanadera, krivima su proglašeni i Stjepan Fiolić i Mladen Mlinarević, te dvije pravne osobe - Mesnice Fiolić i Centar za reprodukciju u stočarstvu. Uskok je tvrdio da je hrvatska država u tom slučaju oštećena kada je ministarstvo, na čijem je čelu bio Petar Čobanović, 2009. kupilo zgradu u Planinskoj ulici od firme tadašnjeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Stjepana Fiolića.

Na osnovu Fiolićevog i Čobankovićevog priznanja, tužiteljstvo tvrdi da je Sanader, nakon te transakcije, od Fiolića primio 17 milijun kuna provizije. Bivši premijer od početka postupka odbacuje sve optužbe i kaže da je riječ o kolopletu namještenih inkriminacija do kojih je Uskok došao ucjenjivanjem njegovih suoptuženika.

hercegovina.nfo

 

Politika - najnovije

Pro 17, 2017

Čović gost u Nu2: Uvjeren sam da BiH…

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine…
Pro 16, 2017

Proračun Hercegbosanske županije u…

Prema utvrđenom prijedlogu na jučerašnjoj…
Pro 15, 2017

HRS: Hvala hrvatskim predstavnicima na…

Usvajanje zakona o trošarinama je donesen…
Pro 12, 2017

Je li informatizacija OV Tomislavgrad…

Kao što je u općinskom proračunu planirano, na…
Pro 08, 2017

Isplaćena sredstva korisnicima stalnih…

Početkom mjeseca prosinca tekuće godine…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME