Srijeda, 29 Ožujak 2017 21:04

Tužiteljstvo HBŽ: Napadač na Borjanu Krišto pušten iz pritvora uz uvedene mjere zabrane

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Franjo Krišto (26) iz Livna koji je u ponedjeljak verbalno a nakon toga i kamenjem napao zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH i zamjenicu predsjednika HDZ BiH Borjanu Krišto je nakon 24 - satnog zadržavanja pušten iz pritvora uz uvedene mjere zabrane.

Kako je potvrđeno iz Tužiteljstva Hercegbosanske županije, to su zabrana napuštanja boravišta, putovanja, kontaktiranje na bilo koji način sa oštećenom...

Izrečene mjere zabrane će, kao navode iz županijskog tužiteljstva , trajati dok za tim postoji potreba a ukoliko imenovani prekrši izrečene mjere, može mu se odrediti daljnja mjera pritvora.

Uradio sam to u afektu! - izjavio je pri policijskom saslušanju Frano Krišto (26) iz Livna, politolog i budući magistar novinarstva u Mostaru, nakon što je grubo psovao i vrijeđao pa kamenjem gađao svoju susjedu Borjanu Krišto (56), zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH.

Kako neslužbeno doznaje Pogled.ba, naveo je da je u prolazu vidio Borjanu, koja živi u blizini, pa ga je obuzela razjarenost zbog posljednjih natpisa po portalima o donacijama vlasti, besposlici, kao i odlasku sugrađana u inozemstvo zbog egzistencije, te je zgrabio dva kamena, a ne četiri, kako se tvrdi, i gađao je isključivo iz socijalnih, a ne političkih pobuda.

Naveo je i da je ranije bio politički aktivan (navodno, koliko je Livnjacima poznato, u Mladeži HDZ-a 90′), ali da to više nije. Kako je potvrdio u svom priznanju, ranije su njihove obitelji bile u korektnim susjedskim odnosima, kao i to da misli da je njegov otac neki daljnji rođak Borjanina supruga, ali u to nije bio posve siguran.

Prema navodima njegovih poznanika, on u kući živi sa sestrom, također mostarskom studenticom, dok su im roditelji s još dvoje djece trenutačno u Njemačkoj. Pušten je da se brani sa slobode, uz mjere zabrane.

Inače, prema Kaznenom zakonu FBiH, tko ugrozi sigurnost neke osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te osobe ili na taj način izazove uznemirenje građana, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci.

livno-online.com/pogled.ba

Politika - najnovije

Lis 20, 2017

Pad dvorca Todorovih i prvi poučci

U ponedjeljak, malo prije šest ujutro, policija…
Lis 19, 2017

Vlada HBŽ: Utvrđen prijedlog Zakona o…

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj…
Lis 19, 2017

Hrvatski republikanci: Nas 100.000…

Dragan Čović: "Ove krajeve napustit će još…
Lis 16, 2017

Ilija Cvitanović: Nećemo biti dio…

Ne trebam ponavljati - niti smo bili sudionici…
Lis 16, 2017

HBŽ: Srbi traže preustroj Federacije…

U Republici Srpskoj Hrvati su gotovo izbrisani…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME