Subota, 11 Ožujak 2017 09:20

Predsjednik Vlade HBŽ Draško Dalić: HDZ je postao interesna skupina bahatih pojedinaca i njihovih obitelji

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

 

U jučerašnjem Dnevnom listu objavljeno je pismo premijera vlade HBŽ-a Draška Dalića. Praksa javnog iznošenja prljavog rublja o stranci koja te postavila na najvišu izvršnu funkciju nije uobičajena i predstavlja svojevrstan politički harakiri.

Napomenimo da je nakon nedavnog intervjua Dnevnom listu smijenjen direktor Hercegbosanskih šuma Draško Brnić, čeka li smjena i predsjednika Vlade HBŽ nakon ovoga pisam, vidjet ćemo vrlo skoro?

Ne znamo je li i sam predsjednik Vlade svjestan da je ovim pismom razotrkio i svoju ulogu i sramno ponašanje koje traje već godinama s obzirom da se nalazi na najvišoj izvršnoj funkciji u županiji.

Kada se pročita pismo i vidi kako funkcionira vlast koja bi trebala donositi strateške odluke i biti predvodnik naroda, nije teško zaključiti zašto smo postali propalo društvo i zašto mladi svakim danom bespovratno odlaze. Moglo bi se reći da je i u Savezu komunista bilo više pravde i demokracije nego u ovakvom HDZ-u ili je to ista svijest, isti mentalitet i isti ljudi samo s dodanom vrijednošću vrhunskog lopovluka.


Neki od navoda u pismu:

- Funkcioniranje pojedinaca unutar HDZ-a BiH odvija se temeljem ucjena, uvjetovanja, obećavanja, laganja, neprincipijelnosti, a što sve dovodi do potpunog nepovjerenja i kaosa među članovima, a poglavito kod mladih ljudi.

- Da je tomu tako potvrdila je i 64. sjednica Vlade održana 16. veljače ove godine, kada su ti isti moćnici pozivaju se na prethodne dogovore s vama u upravna vijeća zdravstvenih ustanova i Zavoda za upošljavanje otišla korak dalje predlažući svoje supruge, po starom dobrom običaju rodbinu i poslušnike za članove tih tijela.

- Nagrađivanje članstvima u upravnim tijelima, radnim mjestima, proporcionalno je stupnju podaništva, ulizivanju velikom vođi, nepoštivanju tijela stranke pri čemu se ne vodi briga o stručnim kvalitetama, obrazovanju i socijalnim potrebama.


Pročitajte na linku ispod cijelo pismo.

 

Dalić: Stranka je postala interesna skupina bahatih pojedinaca i njhovih obitelji

 

TEKST PREUZET: Republika Livno/Dnevni list

 

Politika - najnovije

Pro 12, 2017

Je li informatizacija OV Tomislavgrad…

Kao što je u općinskom proračunu planirano, na…
Pro 08, 2017

Isplaćena sredstva korisnicima stalnih…

Početkom mjeseca prosinca tekuće godine…
Pro 08, 2017

Glasnović: U Hrvatskoj su najviše…

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović…
Pro 07, 2017

Koordinacija udruga hrvatskih…

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i…
Pro 07, 2017

Priopćenje za javnost HRS-a: Red…

Budući da HRS kao član Predsjedništva HNS-a nije…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME