Subota, 11 Ožujak 2017 09:20

Predsjednik Vlade HBŽ Draško Dalić: HDZ je postao interesna skupina bahatih pojedinaca i njihovih obitelji

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

 

U jučerašnjem Dnevnom listu objavljeno je pismo premijera vlade HBŽ-a Draška Dalića. Praksa javnog iznošenja prljavog rublja o stranci koja te postavila na najvišu izvršnu funkciju nije uobičajena i predstavlja svojevrstan politički harakiri.

Napomenimo da je nakon nedavnog intervjua Dnevnom listu smijenjen direktor Hercegbosanskih šuma Draško Brnić, čeka li smjena i predsjednika Vlade HBŽ nakon ovoga pisam, vidjet ćemo vrlo skoro?

Ne znamo je li i sam predsjednik Vlade svjestan da je ovim pismom razotrkio i svoju ulogu i sramno ponašanje koje traje već godinama s obzirom da se nalazi na najvišoj izvršnoj funkciji u županiji.

Kada se pročita pismo i vidi kako funkcionira vlast koja bi trebala donositi strateške odluke i biti predvodnik naroda, nije teško zaključiti zašto smo postali propalo društvo i zašto mladi svakim danom bespovratno odlaze. Moglo bi se reći da je i u Savezu komunista bilo više pravde i demokracije nego u ovakvom HDZ-u ili je to ista svijest, isti mentalitet i isti ljudi samo s dodanom vrijednošću vrhunskog lopovluka.


Neki od navoda u pismu:

- Funkcioniranje pojedinaca unutar HDZ-a BiH odvija se temeljem ucjena, uvjetovanja, obećavanja, laganja, neprincipijelnosti, a što sve dovodi do potpunog nepovjerenja i kaosa među članovima, a poglavito kod mladih ljudi.

- Da je tomu tako potvrdila je i 64. sjednica Vlade održana 16. veljače ove godine, kada su ti isti moćnici pozivaju se na prethodne dogovore s vama u upravna vijeća zdravstvenih ustanova i Zavoda za upošljavanje otišla korak dalje predlažući svoje supruge, po starom dobrom običaju rodbinu i poslušnike za članove tih tijela.

- Nagrađivanje članstvima u upravnim tijelima, radnim mjestima, proporcionalno je stupnju podaništva, ulizivanju velikom vođi, nepoštivanju tijela stranke pri čemu se ne vodi briga o stručnim kvalitetama, obrazovanju i socijalnim potrebama.


Pročitajte na linku ispod cijelo pismo.

 

Dalić: Stranka je postala interesna skupina bahatih pojedinaca i njhovih obitelji

 

TEKST PREUZET: Republika Livno/Dnevni list

 

Politika - najnovije

Velj 20, 2018

Josip Mlakić za express.hr: Izetbegović…

Gostovanje Bakira Izetbegovića kod Aleksandra…
Velj 16, 2018

Logoraši s Antom Nobilom pokreću tužbu…

Predstavnici Saveza logoraša BiH sastali su se u…
Velj 15, 2018

Duel na N1: Emir Suljagić - Tvrtko…

Gosti u emisiji Pressing televizije N1 bili su…
Velj 12, 2018

Osvrt Koalicije „Zajedno za…

Dana 7.2.2018. godine održana je 10. sjednica OV…
Velj 12, 2018

Gdje spava Melania ili kamo ide…

Razlike između predsjednice i premijera nisu…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME