Nedjelja, 05 Ožujak 2017 01:03

Jozo Radoš ponovo izabran za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana HBŽ

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

 

Za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a Hercegbosanske županije (HBŽ) na redovitom Saboru te udruge održanom u subotu u Tomislavgradu, ponovno je izabran Jozo Radoš.

Za dopredsjednike Udruge izabrani su Ivo Turalija i Anto Mihaljević, a novi članovi Vijeća Udruge čine Ilija Sliško, Jozo Radoš, Anto Mihaljević, Ivica Buljan, Ivo Turalija, Frano Rogalo i Branko Grubešić.

Za članove Nadzornog odbora Udruge u novom mandatnom razdoblju izabrani su Bože Perija, Drago Letica i Abel Bilić, a u Sud časti su imenovani Dražen Čačija, Tomislav Majić i Davor Kolak.

Novi/stari predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a HBŽ Jozo Radoš zahvalio se svim nazočnima na potpori najavivši u svom četvorogodišnjem mandatu nekoliko smjernica u kojem pravcu bi trebala ići ova udruga.

- U tijeku je reevidencija članstva i izrada novih iskaznica. Taj projekt treba odraditi do kraja jer olakšava rad vodstva udruge kroz brigu za svoje članove - kazao je Radoš.

Najavio je također nastavak aktivnog sudjelovanja u postupku donošenja zakona vezanih za razvojačene branitelje i jačanju županijske koordinacije.

- Svakodnevna komunikacija sa središnjicama je bitna radi što bržeg protoka informacija i zajedničkih istupa, a sve s ciljem zaštite digniteta Domovinskog rata i položaja branitelja u društvu - istaknuo je Radoš.

Radoš se osvrnuo i na pomaganje podružnicama, izgradnji spomen obilježja na Domovinski rat, organiziranje duhovnih obnova za oboljele dragovoljce i veterane, organiziranje i sponzoriranje okruglih stolova, tribina, znanstvenih skupova na temu Domovinskog rata, pomaganje najugroženijim članovima udruge te obilježavanje važnijih datuma i obljetnica kako na prostoru županije, tako i Republike Hrvatske i šire.

Fena/Tomislavcity

Politika - najnovije

Sij 22, 2018

Hoće li Valentin Inzko biti doživotni…

Austrijski diplomat Valentin Inzko koji je od…
Sij 19, 2018

Jozo Bagarić: Mislio sam da je ovo…

Nekoliko nasrtaja bošnjačkih stranaka na…
Sij 18, 2018

Vlada HBŽ dala suglasnost za školovanje…

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj…
Sij 18, 2018

HRS: Jesu li Hrvati u BiH samo…

Imajući u vidu „diskrecijske“ neplanirane i…
Sij 17, 2018

Prilog Federalne TV o korištenju vode…

Prigodom posjete predsjednice R Hrvatske,…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME