Nedjelja, 05 Ožujak 2017 01:03

Jozo Radoš ponovo izabran za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana HBŽ

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

 

Za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a Hercegbosanske županije (HBŽ) na redovitom Saboru te udruge održanom u subotu u Tomislavgradu, ponovno je izabran Jozo Radoš.

Za dopredsjednike Udruge izabrani su Ivo Turalija i Anto Mihaljević, a novi članovi Vijeća Udruge čine Ilija Sliško, Jozo Radoš, Anto Mihaljević, Ivica Buljan, Ivo Turalija, Frano Rogalo i Branko Grubešić.

Za članove Nadzornog odbora Udruge u novom mandatnom razdoblju izabrani su Bože Perija, Drago Letica i Abel Bilić, a u Sud časti su imenovani Dražen Čačija, Tomislav Majić i Davor Kolak.

Novi/stari predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a HBŽ Jozo Radoš zahvalio se svim nazočnima na potpori najavivši u svom četvorogodišnjem mandatu nekoliko smjernica u kojem pravcu bi trebala ići ova udruga.

- U tijeku je reevidencija članstva i izrada novih iskaznica. Taj projekt treba odraditi do kraja jer olakšava rad vodstva udruge kroz brigu za svoje članove - kazao je Radoš.

Najavio je također nastavak aktivnog sudjelovanja u postupku donošenja zakona vezanih za razvojačene branitelje i jačanju županijske koordinacije.

- Svakodnevna komunikacija sa središnjicama je bitna radi što bržeg protoka informacija i zajedničkih istupa, a sve s ciljem zaštite digniteta Domovinskog rata i položaja branitelja u društvu - istaknuo je Radoš.

Radoš se osvrnuo i na pomaganje podružnicama, izgradnji spomen obilježja na Domovinski rat, organiziranje duhovnih obnova za oboljele dragovoljce i veterane, organiziranje i sponzoriranje okruglih stolova, tribina, znanstvenih skupova na temu Domovinskog rata, pomaganje najugroženijim članovima udruge te obilježavanje važnijih datuma i obljetnica kako na prostoru županije, tako i Republike Hrvatske i šire.

Fena/Tomislavcity

Politika - najnovije

Tra 21, 2018

Savez hrvatskih stranaka odgodio…

Savez hrvatskih stranaka (Hrvatska nezavisna…
Tra 20, 2018

Razgovor s Anom Papić

Ovaj tjedan smo kroz naše intervjue u…
Tra 20, 2018

HDZ 1990 na izbore izlazi samostalno

Imajući u vidu odluke Središnjeg odbora i…
Tra 19, 2018

Stjepan Šarac: "Sve svoje obveze uredno…

Ministarstvo financija uz potporu Vlade…
Tra 19, 2018

Vlada HBŽ-a utvrdila nacrt Zakona o…

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME