Srijeda, 11 Travanj 2018 14:30

Potpisan sporazuma vodstva Sceučilišta u Mostaru, Ericssona Nikole Tesle i HT-a Mostara

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije sklopili su Sveučilište u Mostaru i Ericsson Nikola Tesla s HT Eronetom u okviru 21. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević i predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac.

Rektor SUM-a prof. dr. sc. Zoran Tomić tom prigodom je istaknuo kako je potpisivanje sporazuma s kompanijom Ericsson Nikola Tesla i HT Eronetom za Sveučilište iznimno važno jer je jedan od strateških koraka SUM-a suradnja s gospodarstvenicima. „Ovime istovremeno implementiramo naš koncept društvene integracije. Rezultat suradnje će zasigurno biti povećanje istraživačkih kapaciteta, podizanje na višu razinu postojećih studija i mogućnost pokretanja novih studijskih programa sukladno potrebama tržišta rada“, objasnio je rektor dr. Tomić.

Ciljevi sporazuma su ostvarivanje suradnje i zajedničkih interesa u znanstvenoistraživačkoj djelatnosti, transferu znanja i transferu tehnologije te sveučilišnoj naobrazbi u području informacijske i komunikacijske tehnologije, a u svrhu zajedničkog stvaranja inovativnog društva znanja.

Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac naglasio je kako vjeruje da će ovako pozitivna priča u budućnosti iznjedriti nove ideje i nove zajedničke projekte, na zadovoljstvo svih strana.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević je naglasila kako je kompanija - lider u razvoju informacijsko komunikacijske tehnologije, sada s posebnim naglaskom na petu generaciju mobilnih mreža (5G), konstantno orijentirana na inovacije.

 

 

Najnovije vijesti

Tra 22, 2018

Dan planeta Zemlje

U cilju jačanja svijesti o okolišnoj sigurnosti,…
Tra 21, 2018

Poštar krao novac od primatelja…

Ako se od primatelja socijalnih naknada…
Tra 21, 2018

Berislav Pušić od danas na slobodi

Berislav Pušić, jedan od dužnosnika Hrvatske…
Tra 20, 2018

U posjetu "Bojkanovića mlinu", "Eko…

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje (22.…
Tra 20, 2018

Nino Raspudić: Jandroković, umalo novi…

O tome kako izvana dirigirana ljubav na silu ne…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME