Ponedjeljak, 12 Ožujak 2018 20:26

Održano edukativno predavanje za pčelare i poljoprivrednike

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije i općinskom Udrugom pčelara „LI-VRISAK“ u subotu, 10. ožujka 2018. godine u Hotelu Park u Livnu održano je edukativno predavanje za pčelare i sve poljoprivredne proizvođače koji se bave uzgojem ljekovitog i aromatičnog bilja kao i proizvođače ratarskih kultura.

Prof.dr.sc. Nezir Tanović tijekom svog izlaganja, istaknuo je strateške aspekte u pčelarstvu i nazočnima ukazao na  mogućnosti ostvarivanja dobiti u pčelarskoj proizvodnji, kroz povećanje proizvodnje i upošljavanje.

Na predavanju sudionici su imali priliku pobliže upoznati ljekovito i aromatično bilje u funkciji pčelinje paše (aspekti facelije, heljde i drugih medonosnih biljnih vrsta), samoniklo ljekovito bilje, plantažni uzgoj, prerada ljekovitog i aromatskog bilja, aspekti ekološke certifikacije, zdravstveni aspekti, tematika profitabilne proizvodnje u ratarstvu i krmnom bilju.

Ovom prigodom naglasio je, među ostalim, kako je pčelarstvo  u Hercegbosanskoj županiji jedna od svjetlijih točaka, s obzirom na činjenicu da je područje izuzetno bogato medonosnim biljnim vrstama i čistim zrakom, što rezultira mogućnošću da bi svaki kilogram meda, mogao certificirati kao ekološki proizvod.

Sudionici na predavanju imali su priliku steći nova znanja o uzgoju medonosnih biljnih vrsta i razmijeniti iskustva kako bi doprinijeli postizanju boljih rezultata u proizvodnji meda i ljekovitog i aromatičnog bilja.

Predavanje na temu ljekovitog i aromatičnog bilja pobudilo je veliki interes pčelara i ostalih poljoprivrednika koji se bave uzgojem ratarskih kultura, što potvrđuje i podatak da je predavanju prisustvovalo više od devedeset proizvođača, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Najnovije vijesti

Ožu 22, 2018

Pravci Livno-Šuica-Kupres i…

Zbog sniježnih padavina, obustavljen je promet…
Ožu 22, 2018

Prekinut promet na putnom pravcu od…

Oko 15 sati obustavljen je sav promet na putnome…
Ožu 22, 2018

Posljednji ispraćaj Mile Ivančića bit…

U četvrtak, 22. ožujka 2018. godine u 85. godini…
Ožu 22, 2018

Ministarstvo poziva na borbu protiv…

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i…
Ožu 22, 2018

"Ubuntu": Večer dobrote i zajedništva -…

Zajedno za djevojčice u Beninu. Iz prijateljstva…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME