Subota, 10 Ožujak 2018 10:35

Livanjska zajednica Frankfurt donirala 50 odijela vatrogasnom društvu Sv. Ana Lištani

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Njemački vatrogasci iz grada Fulde u Saveznoj državi Hessen donirali su 50 vatrogasnih odijela svojim kolegama u novoosnovanom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sv. Ana – Lištani kod Livna, piše Fenix-magazin/MD.

Zasluga za tu donaciju pripada Livanjskoj zajednici Frankfurt na čelu s predsjednikom Pavom Badrovom, koja je uputila dopis vatrogascima u Fuldi za donaciju njihovim kolegama u Lištanima.

Prije toga novoosnovano vatrogasno društvo iz Lištana (osnovano u siječnju ove godine) uputilo je dopis Livanjskoj zajednici s molbom da im se pomogne.

Kao što je poznato tijekom ljetnih mjeseci česti su požari na planini Dinara, ispod koje je na sjevernoj strani smješteno selo Lištani.

Zadnjih godina mještani tog sela su sami gasili požare jer vatrogasci iz Livna nisu uspijevali pomoći jer su pokrivali cijelo područje livanjske općine. Zbog toga su se stanovnici Lištana odlučili sami osnovati svoje dobrovoljno vatrogasno društvo i za pomoć su se obratili Livanjskoj zajednici.

– Budući da nemaju nikakvu vatrogasnu opremu zamolili su nas za pomoć. Stupili smo u kontakt sa vatrogascima iz Fulde, grada u kojem također živi dosta Livnjaka i oni su pomogli. Doniranu vatrogasnu opremu ćemo u najskorije vrijeme dostaviti Dobrovoljnom vatrogasnom društvu sv. Ana – kazao je Badrov.

Fenix-magazin/MD

Najnovije vijesti

Ožu 24, 2018

Rama - Tomislavgrad: Kamion završio u…

U mjestu Jaklići, na prometnici…
Ožu 24, 2018

Održano županijsko natjecanje iz…

Jučer je u livanjskoj gimnaziji u organizaciji…
Ožu 24, 2018

Zagreb/Video: Raspjevani prosvjednici,…

Članovi građanske inicijative „Hrvatska protiv…
Ožu 23, 2018

Limerick/Irska: Prva sveta misa na…

U srijedu, 21. ožujka 2018. godine u 19:30h…
Ožu 23, 2018

Roško Polje: Kad nevrijeme prođe...

Veljača okriće, veljača privrće. Veljača ovakva,…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME