Subota, 10 Veljača 2018 19:34

Bože Radoš novi predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a, podružnice Tomislavgrad

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a, podružnice Tomislavgrad, na izbornom Saboru te udruge, održane u subotu u Tomislavgradu, većinom glasova izabran je Bože Radoš.

Za dopredsjednika Udruge izabran je Ilija Madunić, dok su novi članovi Vijeća Udruge Miro RadošIvan Vukadin, Ivan Jolić, Zdravko Mioč i Josip Papić.

Za članove Nadzornog odbora Udruge u novom mandatnom razdoblju izabrani su Ivan Baković, Ante Brajko i Petar Buljan, a u Sud časti imenovani su Tomislav Baković, Jure Crnac i Ivan Brigić.

Novoizabrani predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a podružnice Tomislavgrad Bože Radoš se u svom obraćanju zahvalio nazočnima na potpori, najavivši u svom četvorogodišnjem mandatu nekoliko smjernica u kojem pravcu bi trebala ići ova udruga.

- Zalagat ću se na izradi novog Pravilnika o odavanju počasti prilikom sahrana sudionika Domovinskog rata da se svaki dragovoljac i veteran mora sahraniti pod zastavom - kazao je novoizabrani predsjednik Udruge. 

Dodao je također kako će se založit za podizanje spomen obilježja na ratištima gdje su poginuli i stradali tomislavgradski branitelji.

Najavio je također angažiranost na primjeni i implementaciji Zakona o dopunskim pravima branitelja te zajednički rad sa ostalim udrugama na razini HBŽ-a  na izmjeni tog zakona sukladno današnjim potrebama braniteljske populacije.

Među buduće aktivnosti koje su spomenute na Saboru, Radoš se osvrnuo na pitanje pojednih braniteljskih Zadruga i uključivanje branitelja u njih, izradi monografije o brigadi "Kralj Tomislav", uređenju prostorija za potrebe rada udruge kao i spomen sobe za poginule branitelje, vođenje brige o podignutim spomen obilježjima, izgradnji centralnog spomen obilježja za poginule i nestale u Domovinskom ratu te poticanje mjerodavnih na uvođenje u školske programe teme vezane za Domovinski rat.

Fena

Najnovije vijesti

Velj 20, 2018

Tomislavgrad: Zimske radosti učenika…

Dok odraslima snijeg nije baš drag, djeca ga s…
Velj 19, 2018

Livanjski vijećnici uskoro bi mogli…

Sljedećeg mjeseca na dnevnom redu sjednice…
Velj 19, 2018

Prometna nesreća u Bukovici

Osim prometne nesreće u Stipanićima, gdje je…
Velj 19, 2018

HBŽ: U 2017. rođeno 320 djece, a…

Ako je suditi po vitalnoj statistici, Federaciju…
Velj 19, 2018

Stipanići (Tomislavgrad): Kamionom…

Na magistralnoj cesti M-6.1 između Tomislavgrada…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME