Subota, 10 Veljača 2018 19:34

Bože Radoš novi predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a, podružnice Tomislavgrad

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a, podružnice Tomislavgrad, na izbornom Saboru te udruge, održane u subotu u Tomislavgradu, većinom glasova izabran je Bože Radoš.

Za dopredsjednika Udruge izabran je Ilija Madunić, dok su novi članovi Vijeća Udruge Miro RadošIvan Vukadin, Ivan Jolić, Zdravko Mioč i Josip Papić.

Za članove Nadzornog odbora Udruge u novom mandatnom razdoblju izabrani su Ivan Baković, Ante Brajko i Petar Buljan, a u Sud časti imenovani su Tomislav Baković, Jure Crnac i Ivan Brigić.

Novoizabrani predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a podružnice Tomislavgrad Bože Radoš se u svom obraćanju zahvalio nazočnima na potpori, najavivši u svom četvorogodišnjem mandatu nekoliko smjernica u kojem pravcu bi trebala ići ova udruga.

- Zalagat ću se na izradi novog Pravilnika o odavanju počasti prilikom sahrana sudionika Domovinskog rata da se svaki dragovoljac i veteran mora sahraniti pod zastavom - kazao je novoizabrani predsjednik Udruge. 

Dodao je također kako će se založit za podizanje spomen obilježja na ratištima gdje su poginuli i stradali tomislavgradski branitelji.

Najavio je također angažiranost na primjeni i implementaciji Zakona o dopunskim pravima branitelja te zajednički rad sa ostalim udrugama na razini HBŽ-a  na izmjeni tog zakona sukladno današnjim potrebama braniteljske populacije.

Među buduće aktivnosti koje su spomenute na Saboru, Radoš se osvrnuo na pitanje pojednih braniteljskih Zadruga i uključivanje branitelja u njih, izradi monografije o brigadi "Kralj Tomislav", uređenju prostorija za potrebe rada udruge kao i spomen sobe za poginule branitelje, vođenje brige o podignutim spomen obilježjima, izgradnji centralnog spomen obilježja za poginule i nestale u Domovinskom ratu te poticanje mjerodavnih na uvođenje u školske programe teme vezane za Domovinski rat.

Fena

Najnovije vijesti

Tra 20, 2018

U posjetu "Bojkanovića mlinu", "Eko…

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje (22.…
Tra 20, 2018

Nino Raspudić: Jandroković, umalo novi…

O tome kako izvana dirigirana ljubav na silu ne…
Tra 20, 2018

Čelnici Uprava civilne zaštite…

V. d. ravnatelja Uprave civilne zaštite…
Tra 19, 2018

Predsjedništvo zajednice udruga HVIDR-e…

Predsjedništvo Udruge HVIDR-a HVO HB…
Tra 19, 2018

''Cesta spasa'' postala cesta zaborava

Početak mjeseca travnja 1992. godine, u Ramu je…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME